Сидеров на форум в Крим: България иска нормални отношения с Русия (СНИМКИ)

Сидеров на форум в Крим: България иска нормални отношения с Русия (СНИМКИ)

снимка: blitz.bg/

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров и колегите му от парламентарната група Явор Нотев, Десислав Чуколов и Маргарита Николова участват в международния икономически форум в Ялта, Крим. Той е сред четирите най-големи икономически форума в Русия и се утвърди като ефективно международно място за обсъждане на световната икономика. Основната тема на форума в Ялта е “Глобалното бъдеще. Бъдещето на Русия “. 

Дебатите на форума са свързани с цифровата икономика, международно сътрудничество за териториално развитие, инвестиции във високотехнологични индустрии, бъдеща енергийна икономика, опазване на културното наследство, благоденствие на хората, екология и много други.

Всяка година на форума присъстват високопоставени руски държавни служители, международни експерти, бизнесмени и икономисти, представители на големи бизнес организации и други лидери на общественото мнение, източник: blitz.bg/

Четиримата представители на партия АТАКА са там по покана на организаторите.

С влизането си на форума, Сидеров предизвика изключително силен интерес от страна на руските медиите. Той даде интервюта за Русия 24, ТВ Звезда, RT, ОРТ и други телевизии с обща аудитория над 550 милиона зрители.

„Важно е тук, в Крим, да се събират международни представители и да се правят такива срещи, защото по този начин става ясно, че Крим не е анексиран или окупиран, както говорят хибридно войнстващите срещу присъединяването му.

Партия АТАКА имаше наблюдатели по време на референдума в Крим през 2014 г. Тогава видяхме, че хората го искат това наистина. Искаха го и българите тук, те се страхуваха от дискриминация от страна на Киев след преврата. Виждаме след 4 години, че промените са много осезаеми. Забелязват се още от летището в Симферопол. Навсякъде виждаме сериозен размах, строежи и грижи от страна на правителството в Москва“, заяви Сидеров пред медиите.

„Като цяло отношенията Европа-Русия продължават да са в криза, но аз смятам, че това няма да продължи дълго. Идват евроизбори и от доста европейски държави ще се усили присъствието в ЕП на партии като АТАКА – патриотични, консервативни, които държат на национални и консервативни ценности и това ще повлияе на политиките в Европа. Там големите компании и хората като цяло не желаят санкции срещу Русия и враждебни действия. Те искат сътрудничество, бизнес, икономически връзки. Не мисля, че всички държави са срещу Русия. Това беше идея на САЩ предимно. Много страни в Европа искат нормални отношения с Русия, както и България.

Идва това време, в което ЕС да се еманципира от влиянието на САЩ и да започне по-самостоятелна политика.  Това ще е шанс и за България, защото е силно зависима от Брюксел и Вашингтон“, добави Сидеров.

Той припомни, че беше спрян „Южен поток“. Сегашното правителство и Борисов правят усилия да компенсират тази загуба и в момента мисля, че има някакъв вариант на „Южен поток“ и България да се включи в международното енергийно трасе. Мисля, че сегашното правителство  работи правилно в тази посока. Много е важно, че България не екпулсира руски дипломати, АТАКА беше категорично против. Повече съм оптимист за отношенията България – Русия“, коментира още лидерът на АТАКА.

По-късно той участва в дискусия по темата „Русия-Европа“ в Ливадийския дворец.

6E3496CD-AD0A-4900-AAAA-4D700AA9D1E6 24242505-86C2-4C5A-A716-44FB26340EB9 43E64D1F-9C49-4554-8AB6-217C9768F198 95C350E7-65C5-482B-B3C2-5690F271D99F

Подобни новини

Вашият коментар