44-годишен девненец е задържан за наркоразпространение

44-годишен девненец е задържан за наркоразпространение

снимка: devnyanews.blogspot.bg/
44-годишен девненец с инициали Й.Й. е задържан за разпространение на наркотици след полицейска проверка на негови клиенти, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.
Около 15:40 часа на 17 април за проверка на ул. “Плевен” е бил спрян лек автомобил “Опел” с водач А.К. (25 г.) от село Цани Гинчево, област Шумен, и пътници – двама мъже от същото село и жена от Девня: Д.Й. (26 г.), Г.Г. (24 г.) и Д.Б. (22 г.). След претърсване от Г.Г. са иззети две пекетчета, съдържащи суха тревиста маса, и две пакетчета с кристално вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,45 грама и амфетамин с тегло 0,06 грама, източник: devnyanews.blogspot.bg/
При последвалите процесуално – следствени действия в апартамент на бул. “Съединение”, използван от девненеца Й.Й., са намерени и иззети общо: 1,72 грама марихуана, 0,02 грама амфетамин, пакетчета със следи от същата прахообразна субстанция, както и две електронни везни.
Работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. Петте лица са били задържани за срок до 24 часа в местното полицейско управление.

Подобни новини

Вашият коментар