Правила за облекло на сватба

Правила за облекло на сватба

Започва сезонът на сватбите, а с него и голямото “чудене” какво ще се облича. Като гости на такова събитие има няколко правила в облеклото, които трябва да се спазват. Въпреки, че с времето тези правила стават все по-малко и по-малко, за да се уважи церемонията и хората, които се женят, все пак трябва да се съобразите.

Като например, това да не носите бяло. Това правило сигурно ще остане вечно. Знам, че бялото е предпочитан цвят, но единствено и само булката, може да бъде в бяла рокля на сватбения си ден. Такава е традицията и вероятно винаги ще остане. Без значение къса или дълга, роклята ви трябва да е в различен цвят от бяло.

Резултат с изображение за бяла рокля на сватба

Ако толкова много искате да сте с бяло, компромисен вариянт е блед цвят, които се доближава до бялото, но НЕ Е!

Дори и сватбата да е в по-небрежен стил, никога не бъдете с небрежно облекло. По-добре да сте по-елегантни от колкото трябва, от това облеклото ви да казва “Този ден не е особено важен за мен”. Не е нужно роклята да е до земята и хипер елегантна. Може да си сложите рокличка в приятни свежи цветове, има толкова елегантни, а в същия момент незадължаващи роклета.

Резултат с изображение за cotton dress for wedding guest

Резултат с изображение за cotton dress for wedding guest

Знам, че дънките са много удобни. Седят добрe както с кецове и тениска, така и с високо токче и елегантна риза. Но, не. Деним – НЕ. Именно, защото са удобни се носят в ежедневието. Както вече обсъдихме, ежедневни и неглиже дрехи, не са подходящи за такъв тип събитие. Всеки ден можем да носим дънки, защо да го правим и на сватба? Без значение какъв цвят е и дали са дънки или дънкено яке.

Свързано изображение

Не носете карго панталони. Мисля, че няма нужда да обяснявам защо. Знаете, че не е редно.

Резултат с изображение за cargopants with high heels

Ако не сте по роклите, по-добре заложете на елегантен костюм с панталон.

Резултат с изображение за suit for woman

Ако искате да покажете плът, накъсани и раздърпани дрехи не са подходящи. Да, модерни са, но не и за сватба. По-добре рокля с гол гръб или паднало рамо.

Резултат с изображение за dress with naked back

На сватба, погледите обикновено са насочени към булката. Нейната рокля, нейната прическа, нейния грим. Важна е тя! Не носете твърде атрактивни и екстравагантни дрехи, запазете желанието за вашата сватба.

Резултат с изображение за princess dress

И за мъжете – къси панталони – не, не и не. Колкото и да е топло, един ден все ще издържите. Ние жените целогодишно се справяме с неудобствата на модата.

Резултат с изображение за men in flax suit

Aвтор: К.Арейби

 

 

 

Подобни новини

Вашият коментар