Зехтин за повече красота

Зехтин за повече красота

Зехтинът е чудесна добавка към ястия и салати. Разбира се, мястото му е в кухнята и в кулинарията, но освен там маслиновото олио заема място и в разкрасителните процедури. Особено влияние може да има върху кожата – освежава кожата и помага за борбата със стареенето.

Съдържанието на витамин Е в зехтина, спомага също и за борбата с пърхота. Със сигурност сте срещали по магазините, шампоани с маслиново олио. Може да си направите домашна маска със зехтин, със сигурност ще подхрани косата и кожата на главата ви.

Резултат с изображение за коса

Много е важно да се потдържат кожичките на ноктите. Ако те са разцепени и наранени, освобождават пътя на бактерии и гъбички към ноктите. Зехтинът може да помогне за предпазването на кожичките. Например по една капчица преди лягане. Благодарение на богатия на витамин Е зехтин, той е изключително хидратиращ и лесно абсорбиращ, което го прави чудесен и за растежа на ноктите.

Резултат с изображение за здрави нокти

Друго свойство на зехтина е да успокоява раздразнена и възпалена кожа, благодарение на съставката олеокантал(съставка в зехтина, която убива раковите клетки за минути).

Много ефикасен скраб може да си направите със захар и зехтин, може да добавите и лимон за киселинни ексфолиращи свойства.

Освен маска за коса, зехтин може да свърши отлична работа и като кристали. Придава блясък и отново – подхранва и хидратира косата. Особено накъсаните и изтощени краища.

Свързано изображение

Токчета или неудобни обувки, или ходенето боси през летния сезон, водят до загрубяла кожа на краката. След като ексфолирате с пемза, намажете с маслиновото олио и обуйте чорапи. Пренощувайте така и гарантирано на следващия ден ще видите ефекта.

Резултат с изображение за зехтин крака

Много са малко продуктите, които са подходящи както за възрастни, така и за бебета. Зехтинът е един от тях.

Автор: К.Арейби

Подобни новини

Вашият коментар