Изграждат басейн и волейболно игрище за близо 400 000 лева във Вълчи дол

Изграждат басейн и волейболно игрище за близо 400 000 лева във Вълчи дол

снимка: БНТ

Изграждане на нов басейн и волейболно игрище ще има във Вълчи дол. Общата сума за реновиране на спортния комплекс е 360 000 лева. Целта на общината е да поощри населението на града да спортува по-активно и да разкрие нови работни места.

Общината във Вълчи дол ще отдели 240 000 лева от бюджета си за изграждане на волейболното игрище и 25-метровия басейн с пет коридора. Останала част от сумата е спечелена по проект към фонд “Красива България” на министерството на труда и социалната политика.

Георги Тронков, кмет на Община Вълчи дол:
Ние го желаехме много и може би заради това с подготвянето на проекта събрахме най-много точки. Това са дадености, които някога нашите предци са ги правили и сега редно е и ние да продължим да го стопанисваме и да го изградим наново.”

В проекта е заложено и саниране на съблекалните на градския стадион “Петко Сираков”. Работи се активно и за възстановяване на мъжкия футболен отбор, източник: БНТ

Георги Тронков, кмет на Община Вълчи дол:
Предстои ни, така сме решили и да изградим един сондаж малък, за да може да си поддържаме и самия стадион.Вече се сформираха отборчета. Имаме подрастващи деца, които имат желание да участват във футбола. Имаме си и волейболни отбори, баскетболни отбори, които са медалисти.”

Идеята на общината във Вълчи дол е да превърне комплекса в предпочитано място за спортуване и за младите, и за по-възрастните хора от града.

Подобни новини

Вашият коментар