Пътува ви се, но не ви се харчат много пари? Ето 5 достъпни, но подценявани европейски дестинации

Пътува ви се, но не ви се харчат много пари? Ето 5 достъпни, но подценявани европейски дестинации

Мнозина са почитателите на пътешестването из европейските градове. На Стария континент има много неизследвани и подценявани места, които си заслужава да посетите въпреки всичко. Те предлагат прекрасна природа, забележителности, край които не се тълпят туристи, а също така и местни ястия, за които ще говорите с години.
Котор, Черна гора Пътуване до Котор е отлична идея за следващата ви ваканция из Европа. Стари калдаръмени улици, езеро, прясна риба, романтични места. Освен това съвсем близо са Будва и Свети Стефан, две дестинации, които не бива да подминавате. Ако отидете в Котор извън сезона, например през април, плажовете ще бъдат изцяло на ваше разположение. Езерото Блед, Словения Започнете обиколката си тук с дълга разходка около езерото. Седнете да похапнете в Bled Castle.
Уверете се, че няма да пропуснете Vintgar Gorge , само на десет минути път от града. След това отделете време, за да посетите Predjama Castle – замък с 800-годишна история. Брашов, Румъния Регионът Трансилвания в Румъния е обвит в мистерозност. От години привлича почитатели на тъмните сили. Изследвайте родната земя на Дракула. Посетете очарователния град Брашов. Наблизо ще откриете и други градчета и села, които ще спечелят вашето възхищение. Охридското езеро, Македония Посетете Охрид. Съвсем близо е, но предлага зареждаща атмосфера. Тръгнете по пътеките край езерото.
Хапнете от местната храна и се насладете на гледката. Будапеща, Унгария Будапеща е най-големият и най-добре известният град в днешния материал. Именно поради това често е подценяван и пропускаме да го включим в туристическия си маршрут. Каква грешка! Не е непостижим за джоба. Задължително разгледайте „Буда“ и „Пеща“. Отделете няколко нощувки, за да се потопите в местната обстановка.

източник: blitz.bg/

Подобни новини

Вашият коментар