Културна програма, събори и чествания през месец Май във Вълчидолска община

Културна програма, събори и чествания през месец Май във Вълчидолска община

На Възкресение Христово, Великденските празненства във Вълчи дол бяха отбелязани с Великденско хоро, почерпка и много забавления под звуците на специална музикална програма. Общоградското празненство тогава протече под мотото „Заедно на Великден”, като всичко необходимо за честването на Големия християнски празник бе осигурено от общината.

Вижте какво се предвижда в Културния календар на Вълчи дол през майските дни:
На 9 Май в гр.Вълчи дол по повод Деня на ветераните и Деня на Европа, Ветераните от войните и членовете на СОСРЗ ще поднасят венци на войнишкия паметник в гр.Вълчи дол. Предвидена е празнична програма. Отговорник за организацията на събитието е Секретаря на община Вълчи дол. При нужда може да се свържете с него на тел. 05131 22-43

На 9 Май в с.Есеница, общ.Вълчи дол се организира събор на селото. На 9 май традиционно се отбелязва Празника на село Есеница. Организатор и отговорник на събитието е кмета на селото.

На 24 Май, в Деня на славянската писменост и култура в общинския център с участието на всички училища ще се проведе празнична програма. Празнична програма ще има в гр.Вълчи дол, с.Михалич, с.Червенци и с.Ст.Караджа.

На 24 Май в с. Караманите, общ.Вълчи дол се организира събор на селото. На 24 Май традиционно се отбелязва Празника на село Караманите. Организатор и отговорник на събитието е кмета на селото, с който може да се свържете на тел. 05136 29-56.

На 24 Май в с. Щипско, общ.Вълчи дол се организира събор на селото. Организатор и отговорник на събитието Празника на село Щипско е кмета на селото, с който може да се свържете на тел. 05131 34-62

През месец Май ще има и Събор в с. Михалич, по повед Празника на селото.

През месец Май Община Вълчи дол ще проведе и събитието Ден на отворените врати за учениците от училищата на територията на Община Вълчи дол. Благодарение на това събитие изявени ученици в сферата на образованието и спорта от община Вълчи дол ще могат да посетят Народното събрание, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта.

 

Подобни новини

Вашият коментар