Чип под кожата и новите технологии на работното място

Чип под кожата и новите технологии на работното място

Технологиите вече са готови да променят напълно работното място. И как няма, след като се раздават гражданства на роботи? Нали уж това е целта, да помагат на работното място.

Някои иновации в технологиите, отдавна оказват влияние. Виртуалната реалност служи като мощен инструмент за обучение на работното място.

Една от най-големите области, в които обучението на VR може да бъде полезно, е безопасността, според Дж. П. Гоунд, вицепрезидент на изследователската фирма Forrester.

Стартирането, наречено Strivr, проектира VR изживявания, които позволяват медицинските сестри например, да научат повече за медицинските уреди, които използват за лечение на пациенти.

 Strivr работи с Walmart, за да подготви работниците за тълпата по време на “Черен петък”. Също така е работил с футболистите от Далас Каубой и Минесота Викинг, като улеснява играчите да си представят как ще протече играта, дори когато са извън терена.

Работата от дома в бъдеще може да има забавен обрат
Резултат с изображение за vr glasses work
Дилън Хендрикс, директор на програмата Future 50 в Института за бъдещето, си сътрудничи с колеги в други офиси в работно пространство за виртуална реалност.

“Това става все по-практична инфраструктура, отколкото хората осъзнават”, каза той. “Можете да общувате с хора много далеч и да споделяте данни.”

Стартирането на платформата за холографски срещи на Mimesys предлага друга опция. При VR или увеличена реалност служителите могат да се срещнат за дискусии или да взаимодействат с холографски графики, картини и данни в реално време, независимо къде живеят.

Изкуствен интелект за шеф

ai cd robot

Всъщност, рекламната агенция McCann Worldgroup Japan използва робот на AI, наречен AI-CD β като един от творческите му директори.

Екипът на McCann разглежда серия телевизионни реклами, за да разбере кое прави добра реклама, и след това разрабова алгоритъм, базиран на това, което откриват. Този алгоритъм помага на AI-CD β да излезе с нови реклами.

През 2017 г. осигурява творческа насока за музикален видеоклип на японска музикална група “Magical Punchline”.

Колегата робот

Резултат с изображение за co-worker robot

Може да не е шефът ви, а колегата. Много компании вече намират място на роботите в човешките работни задължения. По този начин се улеснява работата на хората, като се поема от роботи.

Както например, онлайн търговецът на едро на Boxed автоматизира своя център за изпълнение в Ню Джърси през миналата година и донесе роботи, компанията преквалифицира служителите си, за да изпълнява други задачи.

Чипове под кожата

Свързано изображение

Компанията Three Square Market, основана в Уисконсин, съобщи миналата година, че служителите й могат доброволно да си сложат RFID микрочип под кожата на ръката.

Чипът, който е малко по-голям от зърно от ориз, позволява на работниците да отварят врати, да влизат в компютри и да правят покупки на работното място без да се нуждаят от идентификационна значка, парола или кредитна карта.

Концепцията за микрочипване на служителите породи тревоги, но компанията заяви, че чиповете не проследяват служителите.

 

Автор: К.Арейби

Подобни новини

Вашият коментар