Ден на Европа – Вълчи дол

Ден на Европа – Вълчи дол

73 годишнината от края на Втората световна война бе отбелязана с поставяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните вълчидолци от ръководството на Община Вълчи дол, служители на Общинска администрация, децата от скаутски отряд „Вълците” към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и граждани на Вълчи дол.
Музикален поздрав към присъстващите отправи Мъжка вокална група „Родолюбие” с изпълнение на патриотични песни.


Заместник-кметът на Община Вълчи дол Димитър Тодоров посети останалите двама живи герои от войната – 99 годишния Пенчо Димитров от село Войводино и 95 годишния Илия Коев от село Червенци, като им поднесе поздравителни адреси и подаръци от кмета на Община Вълчи дол – Георги Тронков.
По този начин ръководството на общината изказа своята признателност към великия подвиг на героите, жертвали живота си в името на Българияи бъдещите поколения.

Данните показват, че от вълчидолския район на фронта са изпратени над 700 души. На територията на общината се намират общо 17 войнишки паметници и плочи, като най-големият по размери се намира в село Есеница, най-красивият е в село Кракра, а с най-много изписани имена на загинали герои е този в село Червенци.

Подобни новини

Вашият коментар