Топ 5 на най-красивите хотели под вода

Топ 5 на най-красивите хотели под вода

Представете си голяма, просторна и уютна стая с изглед не към планината, а към дълбините на океана. Колкото и да ви звучи странно и невероятно, такова място съществува, при това на не едно или две кътчета по Земята. Каним ви на една приказна разходка из най-красивите и удивителни хотели, построени под водата. Става дума за хотелски стаи, които надхвърлят пределите на човешкото въображение и представа за екзотика, и които буквално „потапят“ посетителите в изумителната красота на подводния свят.
За да се насладите на живо обаче на подобно подводно преживяване, ще трябва да се бръкнете в джоба доста надълбоко. Удоволствието да спиш сред плуващите риби и полюшващите се водни растения и корали струва между 200 и 1000 долара на нощувка. Все повече са екзотичните курорти по света, които предлагат такава услуга на своите гости. Сред тях са Бали, Индонезия, Малдиви, Сингапур, Шанхай, Китай, Карибските острови, Флорида и много други. Предлагаме ви да не губим повече време и да се насладим на неземната гледка, която само тези хотели предлагат:
1. Хотелски комплекс Атлантис, Дубай

Palm Monday ? ?by @bachir_photo_phactory

A post shared by Atlantis The Palm, Dubai (@atlantisthepalm) on

Изгубената Атлантида и перлата на Дубай – така определят световноизвестния хотелски комплекс в Дубай – Atlantis The Palm. Атлантис е първият курорт, който отваря врати на революционния остров Палм Джумейра в Дубай. Откриването му през септември 2008г. е грандиозно събитие, което дава нов тласък на туризма в Дубай. Със завидното си местоположение на върха на полумесеца на Палмата, тематичният курорт впечатлява с архитектурата си, изцяло вдъхновена от легендата за изчезналата цивилизация Атлантида. Комплексът разполага с 1500 луксозно обзаведени стаи, сред които особено атрактивни и известни са именно подводните апартаменти Нептун и Посейдон с височина три етажа и с хипнотизиращ изглед към огромните аквариуми, разположени около тях.

3. Хотелски комплекс Манта резорт, о. Пемба, Танзания

Петзвездният подводен хотел край о-в Пемба предлага на гостите си да спят сред водните обитатели на 4 м под повърхността на Индийския океан. Удоволствието обаче е доста скъпо – по 1000 британски лири за нощувка. Хотелът е на три етажа – тераса, трапезария и спалня. Терасата и трапезарията не са потопени във вода и са подходящи за съзерцаване на звездите през нощта и за слънчеви бани през деня. Остъклената спалня обаче е изцяло под водата. Комплексът “Манта резорт” разполага с хотелска част и на сушата. Персоналът организира и допълнителни екскурзии на острова, гмуркане във водите на Индийския океан, игри и др.

4. Хотелски комплекс Resorts World Sentosa, Сингапур

Хотел Festive се намира в първия интегриран сингапурски курорт Resorts World Sentosa, в който е разположен и тематичният развлекателен парк Universal Studios Singapore. Тук са и най-големият океанариум в света S.E.A. Aquarium, аквапаркът Adventure Cove Waterpark и интерактивният морски музей Maritime Experiential.

5. Курорт Посейдон, Фиджи

Фантастичният подводен хотел „Посейдон” се намира на островите Фиджи, скрит в дълбините на морската джунгла. Изключителното приключение „Посейдон” започва още с регистрацията в хотела. За да стигнете до стаите на подводното чудо, се качвате на асансьор, който ви отвежда цели 12 метра под водата. Там започва истинската магия на хотела. Гледките в стаите са изключителни – във всяка стая има прозорец, през който се вижда цялото богатство на моркста фауна, доукрасено с изключителни тропически риби. Хотелът разполага с 24 подводни стаи, които са изработени от акрил, дебел 10 см. 70% от стените на хотела са направени от този материал. Едно от забавленията, които предлага хотелът е разходка с подводница. Всеки от гостите може да се възползва от тази услуга и да се наслади на невероятния подводен свят и неговите обитатели. Хотелът разполага с 24 вили и бунгала, които не са под водата. Те са предвидени за туристи, които предпочитат да си останат на сушата. Цената за едноседмичен престой в „Посейдон” е 15 000 долара на човек.
източник: woman.bg/

Подобни новини

Вашият коментар