Жените предпочитат мъже с дълги крака

Жените предпочитат мъже с дълги крака

Ново 20! Или пък не… Жените си падат по мъже с по-дълги крака от нормалното. Но мааалко по-дълги, все пак аномалиите няма да са толкова привлекателни. Това е установено след тест с 341 жени. Те бяха помолени да дадат оценка от 1 до 7 на различни мъжки фигури. Същото това изследване подчертава, че дължината на ръцете не е от значение за привлекателността.

Изследователите публикуват становище, че дължината на краката, която е малко над нормата, са свръзани с висок социоикономически статус, добро хранене и стабилност на развитието, както и биомеханична ефективност по време на движение.

Освен това, дължината на краката са от голямо значение за височината на човек. Явно, че жените си падат по по-високи мъже.

Related image

Учените споделят още, че прекалено дългите или къси крака са признак на лошо здраве. Късите крака говорят за диабет, сърдечни заболявания, деменция и високо кръвно, докато прекалено дългите крака са признак за лоши генетични заболявания.

Според заключението на изследователите, се оказва, че обръщайки внимание на дължината на мъжа, жените подсъзнателно явно тестват годността на бъдещия си партньор.

 

Автор: К.Ареби

Подобни новини

Вашият коментар