Сексолози: Оргазмът е ежедневна необходимост за жените

Сексолози: Оргазмът е ежедневна необходимост за жените

Оргазмът е често пренебрегван под претекст, че по-важни са емоционалната и физическа близост. А всъщност оргазмът е нещо много повече от бонус към сексуалния ви живот. Той има редица положителни ефекти върху жените и много сексолози препоръчват оргазмите да са ежедневни.

Оргазмът трябва да се превърне във ваш приоритет, но без да бъде фикс идея, което ще попречи достигането му, поради формирането на психологически натиск от представата, че на всяка цена трябва да достигнете до заветния връх. Но просто е важно да не се примирявате с липсата на оргазми, а да намерите каква е тайната на вашето тяло за достигането им.

Оргазмите увеличават потока на творческата енергия и допринасят за цялостното физическо здраве, пише rozali.com. Оргазмите са наистина единственото време, в което мозъците на жените могат да изпитат дълбока релаксация. Всъщност, когато една жена има оргазъм, мозъкът й може да се успокои до нива, съвпадащи само с трансцендентална медитация.

Оргазмът помага на жените да увеличат тестостерона и естрогена. Те също така помагат за намаляване на стреса, което поддържа нивата на кортизола под контрол. Когато жените се радват на редовни оргазми, те имат по-положителна нагласа, що се отнася до сексуалните си контакти, което пък води до по-голямо удоволствие с партньора.

Оргазмът увеличава и нивата на окситоцин, който пък от своя страна спомага за по-осезаемото усещане за близост с партньора, с когото току-що сте имали оргазъм. Това пък в по-общ план се отразява положително на връзката ви, тъй като изграждате доверие и усещане за близост помежду си. Установено е също, че окситоцинът възстановява мускулната тъкан, буквално правейки ви по-млади.

Оргазмът кара жените да се чувстват буквално живи и да преоткриват себе си и вътрешната си сила и красота, независимо от възрастта им. Оргазмът акумулира енергия, до която иначе не бихте имали достъп. Той е най-доброто средство за лекуване на депресивни състояния, вземане на трудни решения, достигане до редица отговори в живота на жените.

 

източник: fakti.bg/

Подобни новини

Вашият коментар