Обезкостяват Община Провадия заради дупки на пътя. Счупиш ли колата в дупка – ще ти я платят

Обезкостяват Община Провадия заради дупки на пътя. Счупиш ли колата в дупка – ще ти я платят

Съдят община Провадия за дупки на пътя! Счупиш ли си колата на път стопанисван от община Провадия, попадайки в дупка, съди я. Общината ще ти плати ремонта. Длъжна е, защото не трябва да има дупки, в които да си чупим колите.
Сигурен източник на ПРОВАТОН, на висока позиция в йерархията на обществото, ни информира за поредния гаф на общинарите в Провадия.
Коментарите в средите били подтикнати от действията на общината да не иска да плати за щета по автомобил, който се е повредил след като е попаднал в дупка на път, собственост на община Провадия, а после да я плаща двойно и тройно. Подигравките в средите били насочени и към капацитета на Белия дом, как от 400лв. за повреда на гума и джанта, са се докарали да плащат вече над 1500лв. Казват и, че сумата ще нарастне още.
Случая:
Според източника ни, докато автомобил бил шофиран в едно от селата на провадийска община, попаднал в дупка. От удара са се повредили гума и джанти, които след това трябвало да се изправят. Имало е искане до общината да се плати щетата доброволно. От там бил дошъл отказ от кмета да плати. След това имало напъни на юристи, експертизи и т.н.
Всичко това се е случвало десетки пъти на други хора. Чупиш си колата в дупка. Псуваш два дена, негодуваш в кръчмата и не правиш нищо съществено. След това, като почнат да пълнят дупките с асфалт, даже си готов да целуваш ръка на кмета. А до година се отваря дупка в закърпената дупка.
Грешно! Вече съдят за дупки общината. Тя е длъжна да си поддържа пътя в изправност. Една дупка може да доведе до лоши последици. Затова дисциплиниращо е, казва източника ни, да бъде санкционирана за лошите условия на пътя и своето поведение.
Последвали още няколко гафа в съда, експертизата искана в съда струвала повече от изправянето на джантите. Разказват, че някой /от общината/ нещо е забравил да каже и делото щяло пак да се гледа на няколко инстанции, което можело още да утежни разходите за община Провадия.
За сведение на читателите ни, източника ни подчертава, че този тип дела за дупки на пътя срещу община Провадия се развивали без да е необходимо да бъде представен протокол от КАТ за произшествието. Свидетели доказвали наличието на дупка и повреда в автомобила.
ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПРОВАТОН ще попитаме община Провадия:
Колко случая има на заведени дела за дупки на пътя, срещу община Провадия?
Кой е пътя /в кое село/, на който се е случил този инцидент? Колко пари са дадени в последните 7 години за поддръжка на този път? Асфалтиран ли е по документи?
Кой е отговорен, че вместо 400лв. за изкривени джанти, провадийци ще плащат над 1500лв?

Подобни новини

Вашият коментар