Анатоли Атанасов Кивито най – накрая може да измъти ремонта на Бялата сграда

Анатоли Атанасов Кивито най – накрая може да измъти ремонта на Бялата сграда

Историята с ремонта на сградата на администрацията на Община Провадия е две годишна. Заприлича на мътене на пачи яйца. Почти може да я представят на гражданите на Провадия, като ново постижение. Пък току виж някой я е забравил и може възхитен да похвали гоооолемите управници на Провадия.

ПРОВАТОН ще я припомни
Лето Господне 2016 – с гръм и трясък съобщават, че ще правят по проект, енергийна ефективност на Белия дом в Провадия – сградата в която се помещава администрация, кмет и „дясната му ръка”. Ремонта на сградата, която си е с безупречна архитектура, щял да струва над 1 милион.
Кмета на Провадия, след отправен въпрос, подробно отговори каква е ролята на заместника му Анатоли Атанасов по проекта – беше го направил Ръководител на проект. Естествено Кивито за това получава възнаграждение. Кой, ако не той, та това е един милион, кой би го контролирал по – доверено, освен „зам” – ът, който заради един грамаж на гигантски невероятни кивита, бе готов на всичко. Такъв си е той, хем доверен, хем непукист.
Ето питането до кмета и отговора му:

Добре, че в началото на Лето Господне 2016 имаше будни хора, които да забележат, че някакси неестествено би било от външната страна на стените да се слага „гипсокартон на метална конструкция“, макар и да обещават, че отгоре ще се боядиса двукратно с латекс. Това изискване на дълго контролираната от Атанасов обществена поръчка бе потвърдно неколкократно, вкл. и в подписаната лично от кмета – инженер Техническа спецификация:
„ – Топлоизолация на външни стени – предвижда с пълно топлоизолиране на всички външни стени на сградата. На топлоизолиране подлежат 2000 кв.м. външни стени на сгарада, като към съществуващите стени външно ще се добавят следните нови елементи – минерална вата с дебелина 10 см. И плътност 100 кг/куб.м.; облицоване с гипсокартон на метална конструкция; боядисване с латекс двукратно;“
Но това ръководителя Атанасов го проспа, докато замътваше пачите яйца за ремонта на Белия дом, от които трябваше да излюпи паричките. Грешка – ””Той не спи, той медитира””
Статията на ПРОВАТОН може да видите тук:

Фалстарт със санирането на Бялата сграда в Провадия

След като разкриха „проспиването” на Кивито и светнаха общинарите за гафа, Шефа му Кмет първо измени обществената поръчката и после я прекрати, като оправдаха всичко с „техническа грешка”. Да поставят гипскартон отвън на външните стени на Белия дом си беше чиста излагация, „опс” техническа грешка било.

И назначиха нов конкурс за обществената поръчка за ремонта на стойност над 1 милион на сградата. Ииии не може да се сетите, че Ръководителя на проекта Анатоли Атанасов стана по едно време Председател на комисията, която трябва да оцени и класира фирмите кандидати да изпълнят обществената поръчка за над 1 милион лева.

Хем Ръководител на проекта, според писмото на шефа му Филев, хем Председател на комисията по търга, кой да е изпълнител на ремонта. Кое по – напред контролира той си знае, интереса не е малък. Мъти, та мъти. Ще стане! А и капацитета не е за подценяване, преди го нападнаха за фалшивата диплома от Киевския университет, а сега вече го водят, че е с квалификация Международни отношения. Е, в ремонтните работи и международни отношения трябват – да се различават китайските гипскартони от унгарските и румънските.
И най – накрая
Лето Господне 2018 – две години, цели две години мътене, ту Ръководител, ту контролиращ кой ще е изпълнителя, някой път и двете и най – накрая преди един месец вече е подписан договора за ремонта на Белия дом.

Дали ще правят изолация отвън или отвътре и колко бойлера за къпане ще сложат на администрацията и още няколко любопитни подробности около перипетиите на мътещия две години проекта за над 1 милион, очаквайте в следваща статия.

 

Подобни новини

1 Comment

 1. 1
  25.05.2018 at 11:57 Отговори

  Това е Провадия!!!
  От жалко по жалко,срам и то голям!!!!!
  Това са Управниците както на Провадия,така и на селата в Общината.Хора,които си нямат представа от нищо са сложени за кметски наместници и кметове по селата на Общината.Тези “Управляващи”имат единствена задача и тя е собствения им интерес.Всички те си получават заплатите,просто за никаква работа,само за седене в Кметството,раздухване и разнасяне на клюки и ….нищо.
  Господин Филев,с огромна молба огледайте си хората,те Ви излагат жестоко….

Вашият коментар