6 брилянтни домакински тайни, които всеки трябва да знае

6 брилянтни домакински тайни, които всеки трябва да знае

1. Използвай хляб за счупени стъкла

Когато се счупи чиния или чаша, почистването на стъклата може да се окаже  непосилно трудна задача, тъй като малки парчета лесно се скриват от погледа ни. Решението е много просто, щом съберете големите парчета, поставете парче хляб на пода и го притиснете надолу, за да поеме малките незабележими стъкла.

2. Премахнете петната от червено с бяло вино

Всеки изправял се пред предизвикателството да почисти петната от червено вино, знаят, че това може да бъде невъзможно. Важно е да действате бързо.

Ако имате бяло вино под ръка, използвайте го непосредствено след появата на петното. По този начин ще разредите червеното вино и цветът ще избледнее. След това попийте засегнатата област с хартиени кърпи и покрийте със сол, за да изтеглите виното от влакната.

Накрая, накиснете тъканта в разтвор от оцет и вода или водороден пероксид и препарад за миене на съдове.

3. Съберете космите от домашния любимец с гумени ръкавици

Добави описание

Трудно е да ограничите достъпа на вашата котка или куче до всяка мека мебел у дома. В крайна сметка винаги се откриват косми по дивана. Разбира се, прахосмукачката има приставка за мебели, но има нещо много по-ефективно и бързо действащо средство във вашия арсенал от почистващи инструменти – гумена ръкавица. Поставете чифт върху ръцете се, разтрийте с тях засегната зона и оставете статичното електричество да свърши останалото.

4. Отстранете петната от боя върху дрехите със самобръсначка

Един пресен слой боя може да изглежда страхотно върху стените, но може да бъде бедствие за дрехите. Ако някаква злополука  е причинила истинска бъркотия върху вашия гардероб, почистете я с помощта на нова самобръсначка за еднократна употреба. Поставете дрехата легнала на равна повърхност, след което минете с бръснача през тъканта с бързо движение,  като внимавате да не натискате прекалено силно. Можете също така да опитате този трик и върху оцветени килими.

5. Дезинфекцирайте кухненската гъба в микровълновата печка

Добави описание

Както вероятно вече знаете кухненските гъби са едно от местата, в които се развиват най-много бактерии у дома. Вместо да изхвърляте мръсната гъба, можете да удължите живота й, като я дезинфекцирате в микровълновата печка.

Първо, навлажнете гъбата, след това я поставете в микровълновата фурна за две минути.

Оставете я да се охлади преди да я използвате отново.

Важно: Никога не поставяйте кухненската тел в микровълновата.

6. Почистете петната от гориво с Кока-кола

Ако дворът или гаражът ви са осеяни с грозни петна от автомобилно гориво се отчайвайте Съществува лесно решение, което да ви оттърве от тях. Просто отворете бутилка кола и я излейте върху петна. Оставете за няколко часа, след това изплакнете с маркуча. Повърхността отново ще бъде като нова.

 

източник: rozali.bg/

Подобни новини

Вашият коментар