Защо Той Лъже За Порното, Което Гледа В Интернет (Да си кажем истината!)

Защо Той Лъже За Порното, Което Гледа В Интернет (Да си кажем истината!)

Катя пита…

„Навикът на съпруга ми да крие, че гледа порно от време на време, създаде една пропаст между нас, която продължава да расте, заради това, че ме лъже за порното постоянно.
Може и няколко месеца изобщо да не гледа, после започва отново, конфронтирам го, и първото нещо, което прави е да отрече, накрая си признава и отново спира за няколко месеца и т.н.

Аз просто предполагам, че гледа порно, защото не искам да бъда разочарована отново. От моя страна вече няма никакво доверие. Изобщо нямам доверие на съпруга си. Може ли да подобрим нещата? Ще мога ли някога да му имам отново доверие?“

Здравей Катя,

Адски много ти благодаря за този въпрос. Има много в имейла ти, което да бъде обсъдено (и за което… е, за което да ти се накарам хубаво), така че хайде направо да се гмуркаме на дълбокото.

Добре, трябва да се подготвя физически и психически за това, което следва, но…

Ще трябва да си обуя едни мъжки панталони и да скоча в защита на този мъж, докато в същото време продължа да показвам емпатия към гледната точка и нуждите на милиони жени по света, които са програмирани да гледат на порното като на РАЗРУШИТЕЛ НА ВРЪЗКИ…

И така, започваме…

Готова ли си?

КАКВО @#$# ПРИЧИНЯВАШ НА ГОРКИЯ ЧОВЕК???????

Добре, разбирам. Наистина. Разбирам, че ти изглежда все едно съпругът ти не е достоен за доверие и че се чувстваш все едно постоянно го хващаш с буркана с порното и че работата ти е да го ЗАСРАМИШ и да го СЪДИШ и да го накараш да се почувстваш като нищожество, така че НИКОГА, НИКОГА, НИКОГА повече да не направи нещо толкова ОТВРАТИТЕЛНО…

Но замисляла ли си се някога, че може би, просто може би, ти допринасяш за огромния проблем, който порното създава в брака ви?

Че може би, просто може би, не си напълно „права“ за това?

Че може би не си точно „жертвата“ тук?

(Олекна ми, че тази част мина. Благодаря!)

Имаме много за покриване по този въпрос, така че нека започнем едно по едно!

1. Да, Съпругът Ти Гледа Порно И Това Не Го Прави Ужасен Човек или Гадняр, Който Те Подвежда Постоянно (Всъщност гледането на порно няма абсолютно нищо общо с теб.)

Катя, 2018 сме. Смарт телефони, таблети, интернет навсякъде – има порно във всяка къща, във всеки джоб и дълбоко в ума на всеки мъж (и на много жени, в интерес на истината) навсякъде на планетата.

Не казвам, че това е нещо ХУБАВО между другото. Лично аз смятам, че това изобилие от порно, достъпността му и това, че децата толкова рано започват да гледат, е трагично и никак не е здравословно за сексуалното развитие на обществото ни.

Но, да, мъжът ти гледа порно. Голяма работа! Прави го и ВСЕКИ ДРУГ МЪЖ НА ПЛАНЕТАТА.

Това, че прекарваш горкия човек през месомелачката заради нещо, което буквално ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НА ЗЕМЯТА ПРАВЯТ, ДОРИ ТЕЗИ, КОИТО СЕ ОБЯВЯВАТ СРЕЩУ НЕГО, е тотално ОТКАЧЕНО и е сигурен начин да създадеш огромна пропаст в брака си, която е вероятно да не успееш след това да излекуваш.

(Имам предвид, представи си за секунда, че мъжлето ти ОТКАЧА и ти обяснява, че ти няма доверие и те третира като дете без право на воля, защото те е хванал да четеш „50 нюанса сиво“ или някой любовен роман. Представи си го!)

2. Няма Нищо Сбъркано С Мъж (Или Жена), Който Гледа Порно

Да, да, знам, че ТИ не харесваш порно и че мислиш, че има нещо ужасяващо грешно от морална гледна точна в него, но…

Ъммм…

Е, грешиш.

Както казах, има прекалено много порно напоследък и достъпът е прекално лесен (особено за децата)…

И да, в някои случаи мъжете и жените (25% от гледащите порно са жени, между другото) се пристрастяват и накрая се оказва, че не правят нищо друго в свободното си време, освен да гледат лошо изиграни роли на офис сцени…

Но фактът, че съпругът ти може да изкара месеци без порно (което много мъже не биха могли между другото), означава, че той ИЗОБЩО НЕ Е ПРИСТРАСТЕН.

Не, той е обикновен хетеросексуален мъж, който понякога харесва да гледа други хора да правят секс.

Както МИЛИАРД други хора.

Ако имате задоволитен сексуален живот и той живее нормален и продуктивен живот (и не прекарва всеки момент от деня си фантазирайки си за порно звезди), тогава няма ИЗОБЩО нищо лошо в гледането на порно.

3. Ето Защо Той Те Лъже Относно Гледането На Порно

  1. Порното е много силно и изкушаващо нещо (ето защо е и номер едно търсене в интернет). Като хора сме еволюирали и намираме за интересно да гледаме привлекателни хора как правят мръсотии един на друг. Всъщност да гледаш хора как си правят мръсотии един на друг освобождава химикали в мозъка, които те карат да се чувстваш добре, както ако ядеш ШОКОЛАД (или да правиш секс). Да помолиш някой, който се наслаждава на порното от време на време ДА НЕ ГЛЕДА НИКОГА ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО ТИ НЕ ИСКАШ е като да помолиш някой, който НАИСТИНА обича Сникърс, НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ ГО ЯДЕ, въпреки че го има НАВСЯКЪДЕ и буквално те моли да го хапнеш, от ВСЕКИ ЩАНД НА ВСЕКИ МАГАЗИН.Това е СЕРИОЗНА МОЛБА, но тъй като ти мислиш, че това е нещо, което той трябва да е способен да зареже просто ей така и че има нещо „сбъркано“ в него, заради това, че иска да гледа порно, той се чувства ЗАСРАМЕН от нещо, което е съвсем нормално.
  2. Той знае, че ще ПОЛУДЕЕШ, ако разбереш, че гледа порно. Знае го, както знае и че слънцето ще изгрее утре сутрин – защото се случва ВСЕКИ ПЪТ. Той те обича. Харесва му да има спокоен и щастлив брак. Знае, че няма да успее да те убеди, че реагираш пресилено. Затова го крие. Не особено успешно, но го крие.

Знаеш ли какво правим ние с моя приятел? Той не се крие, че гледа порно от време на време. По дяволите, понякога дори гледаме порно ЗАЕДНО.

Ето Какво Ти Препоръчвам Да Направиш, За Да Не Продължава Това Да Е Огромен Проблем В Брака Ти

1. ИЗВИНИ СЕ на мъжа ти.

Ако си чела нещо от мен, знаеш, че нещото, от което мъжете имат най-голяма нужда, за да бъдат щастливи в една връзка, е да се чувстват УВАЖАВАНИ от жената до тях.

Трябва да идеш при мъжа ти и да му кажеш „Ей, знам, че повечето хора гледат порно понякога и мисля, че бях прекалено строга с теб досега по този повод. Нещо в темата ме провокира и ставам осъдителна. Съжалявам.“

И гледай наистина да го МИСЛИШ.

     2. Разбери дали ТОЙ смята количеството порно, което гледа за проблем.

Ако гледа от време на време (не всеки ден) и не пречи на сексуалния ви живот или задълженията му в работата, като родител и т.н., тогава НЯМА НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ.

Ако чувства, че гледа прекалено често или че това влияе по някакъв начин на живота му, тогава говори с него за това, без да го съдиш, а като му покажеш емпатия. Точно както и отказването от шоколада, отказването от порното е ТРУДНО. Не е нещо, което можеш да очакваш да направи просто с воля. (Всъщност да мислиш, че можеш да се откажеш от нещо просто със силна воля е направо тъпо и не върши никаква работа, освен да те накара да се чувстваш зле, когато се „провалиш“.)

В момента работя върху програма за това как да преодолееш пристрастеността към порното, но ще мине време преди да стане готова.

   3. Ако НЕ е проблем, научи се да го игнорираш.

Ето какво да направиш: След като се извиниш на мъжа ти, че си била така осъдителна, че си го засрамвала и си извъртала въпроса за теб и твоите чувства, когато НЕ Е ставало въпрос за тях, кажи му:

„Скъпи, обичам те и знам, че това, че понякога гледаш порно не е нещо, за което да се притеснявам, но наистина предпочитам да не знам, че се случва. Можем ли да обсъдим начини, по които да се подсигурим, че няма да попадам на „доказателства“, за да не ми се налага да мисля за това?“

И ПОСЛЕ…

Когато оплеска нещата (защото понякога всеки го прави) не прави проблем от това!

Надявам се това да беше полезно.

Съгласна ли си?

Не си ли съгласна?

източник: romantika.bg/

Подобни новини

Вашият коментар