7 признака, че партньора ти има емоционална афера

7 признака, че партньора ти има емоционална афера

Променил ли се е сексуалният ви живот?

Когато партньорът ти се затвори в себе си, е трудно да прецениш дали става дума за труден момент във връзката ви или той крие нещо от теб. Може би физически ти е верен, но емоционално?

Емоционалните афери са много по-неопределени от физическата изневяра. Точно затова те са толкова трудни за разкриване, казва д-р Джейн Гриър, автор на книгата “Ами аз? Не позволявай на егоизма да разруши връзката ти”.

С признаци от сорта на продължителни погледи не винаги е лесно да разбереш дали приятелството е преминало в нещо повече. Ако инстинктите ти казват, че нещо не е наред, разгледай тези седем признака, че партньорът ти вероятно поддържа емоционална афера с друга жена.

Ако откриеш някои от тях, помисли дали не е време да поговориш с него, за да разчистиш съмненията си.

Сексуалният ви живот се е подобрил драстично или напълно е изчезнал

Когато един мъж преминава през емоционална афера, която все още не се е превърнала във физическа изневяра, честотата на секса с официалната му партньорка може да се повиши.

“Страстта към обекта на желанието му се прехвърля върху връзката, в която е в момента,” обяснява психотерапевта д-р Джини Лав. Разбира се, всеки мъж е различен – при някои пък, когато повишат емоционалната си близост с нов човек, нивото на сексуален интерес към настоящата партньорка рязко спада.

Той изглежда дистанциран и отдалечен

Ако твоят човек получава внимание и емоционална подкрепа от някой друг, може да спре да обсъжда живота си с теб. Според Лав имаме ограничено количество емоционална енергия и вниманието ни отива там, където се чувстваме най-привлечени.

С течение на времето това може да доведе до физическо дистанциране. “Ако партньорът ти прекарва с някой друг времето, което преди е отделял на теб, това определено е признак, на който трябва да обърнеш внимание,” добавя Лав.

Отношението му към теб е различно

В допълнение към отдръпването, той може да започне да хвали дамата, по която е увлечен, и да критикува теб, като например обсъжда негативно готварските ти умения или вкусът ти за филми, макар че преди тези неща не са го притеснявали.

“Това е доста опасна територия, тъй като е възможно той да ви сравнява несъзнателно,” твърди Лав. Вероятно е партньорът ти да те сравнява с въображаемата версия на другата жена и да идеализира нея, фантазирайки каква би била евентуалната връзка с нея.

Навиците му по отношение на технологиите се променят

Ако той не е от хората, които често си чатят, и изведнъж се окаже като залепен за телефона си или прекарва повече време в социалните мрежи в сравнение с преди, промените в поведението му могат да разкриват вероятен проблем, обяснява Лав.

Ако започне да обяснява с подробности с кого комуникира, това може да е причинено от леката вина, която изпитва.

“На някакво ниво той е наясно, че не постъпва честно и че ти с право би изпитала ревност. Затова избягва и заобикаля темата, мислейки, че ако не знаеш какво става, няма да бъдеш наранена,” добавя д-р Гейл Салц, психиатър и автор на “Силата на различията”.

Постоянно споменава името й

“Всички от време на време споменаваме приятели, но постоянното присъствие на едно определено име в разговора е неуважително и неподходящо,” твърди Лав. Това обикновено е покана от негова страна да го попиташ за нея.

След като го направиш, следи за реакциите му. Ако стане супер отбранителен по отношение на приятелството им, многократно повтаря, че няма нищо между тях или е прекалено упорит в желанието си да те убеди да му имаш доверие, може би трябва да поставиш лоялността му под съмнение, съветва Салц.

Спори с теб по различен начин

Ако чуваш нови и изненадващи коментари от него в отговор на несъгласието си по някоя дългосрочна тема, която обсъждате, това може да е знак, че обсъжда проблемите във връзката ви с нея и в последствие възприема нейните коментари. “Възможно е той да ти предава нейните отговори на разказите за вашите спорове, които й е предал преди това,” казва Салц.

Започваш да се чувстваш като третото колело във връзката ви

Да кажем, че сте на парти с твоя човек и се появи неговата приятелка. Ако партньорът ти мигновено те остави сама, за да й обърне внимание и да удовлетвори нуждите й, това е сериозен червен флаг за наличието на проблем.

“Ако започнеш да чувстваш, че не си на първо място и че той не споделя всяко важно нещо първо с теб, вероятно връзката ти не е в толкова добро състояние,” обяснява Гриър.

Ако някои от признаците отговарят на положението между теб и партньора ти и не можеш да се отърсиш от усещането, че има нещо, е най-добре да бъдеш откровена с него възможно най-рано.

“Повдигни темата, като споделиш, че чувстваш партньора си отдалечен и че смяташ, че това има нещо общо с близостта му с другата дама,” съветва Салц.

“Бъди откровена, ако искаш той да спре с това и да възобновите връзката си, обсъди всички проблеми и изградете отношенията помежду ви отново, но за целта емоционалната му афера трябва да приключи преди това.”

Изразяването на болката и съмненията ти не означава, че го обвиняваш, а само, че те е грижа за това какво се случва с връзката ви и че искаш да се бориш за нея.

 

източник: romantika.bg/

Подобни новини

Вашият коментар