8 жени споделят какво са научили от връзката си с неподходящия човек

8 жени споделят какво са научили от връзката си с неподходящия човек

“Научих се да не поставям себе си на последно място.”

Най-забавното (и объркващо) нещо във връзките е, че е толкова лесно да се влюбиш или поне да изпиташ разтуптяващо сърцето привличане към някой, който няма място в живота ти в дългосрочен план. Какъв тогава е смисълът от всички грешки? Обикновено го откриваме от дистанцията на времето.

Прочети историите, споделени от няколко дами, които разказват какво са научили от срещите с мъже, за които са знаели, че няма да прекарат живота си с тях.

Научих се да не поставям себе си на последно място

“Единственият сериозен приятел, който съм имала преди да срещна настоящия си съпруг, ми преподаде един от най-ценните житейски уроци, а именно, че не трябва постоянно да поставям мъжа си (или който и да е друг човек) преди самата себе си.

Постепенното придобиване на контрол на емоциите ми и вманиаченото му нарцистично поведение ме превърнаха в жена, която не желаех да бъда – нещо, с което не се гордеех. Преди да направя каквото и да е, мислех за него. Какво би помислил той? Дали би се ядосал?

След като се разделихме окончателно и премина достатъчно време без да се чувствам окаяна и с “разбито сърце”, осъзнах, че в здравословните хубави връзки партньорът ти не те кара да поставяш себе си на последно място. Той трябва да ти дава увереност и да те кара да мислиш, че можеш да излезеш смело навън и да живееш най-добрия живот, знаейки, че той е до теб и те подкрепя.” – Джен, 27.

Научих, че животът е непредсказуем и разнообразен

“Когато бях на 24, започнах да излизам с един мъж, за което още от началото знаех, че няма да бъде мъжът на живота ми. Той беше по-възрастен от мен с 10 години и беше категоричен по въпроса, че никога не иска да има деца. Аз пък исках.

Той обаче живееше живота си по начин, който мога да опиша просто като… прекрасен. Не, че се охарчваше много, но просто имаше стил. Живееше в апартамент, пълен със страхотни книги и хубави предмети на изкуството, винтидж мебели, които сам беше реставрирал.

Правеше невероятни импровизирани партита и вечери за мен и за близките си приятели. Беше голямо удоволствие за мен самата да поживея в неговия свят. Той ми показа какво е да имаш собствен вкус и колко сладки могат да бъдат малките неща в живота.” – Кейт, 31.

Научих се да живея за мига

“Тъкмо бях излязла от една дългосрочна връзка, когато се запознах с едно момче, което после стана известно сред приятелите ми като “латино любовника ми”.

Той беше с напълно различен произход от моя (роден в Чили, отраснал в Швеция и учил в Щатите, докато аз бях родена и отгледана в Средния запад на САЩ), освен това беше амбициозен и приключенски настроен, да не говорим, че беше невероятно готин.

Заедно се забавлявахме много, но дълбоко в себе си бях наясно, че той едва ли е мъжът за мен. От този кратък романс (седем срещи) научих, че е напълно нормално да се забавлявам на момента, без да мисля за последствията, стига да съм щастлива и да не наранявам чувствата на околните с това.” – Али, 27.

Научих, че привличането не е всичко

“С този мъж бяхме приятели, но изпитвах засилено привличане към него. Не можехме да бъдем заедно, защото той през цялото време имаше сериозна връзка. След края на връзката му, започнах да излизам с него. Случи се само няколко седмици преди да завърша и да замина на 3000 мили, за да заживея в Ню Йорк.

Опитахме да поддържаме връзка от разстояние, но и двамата стигнахме до извода, че това е прекалено трудно за нас. Не съжалявам, защото трябваше да разбера дали ще се получи, тъй като привличането помежду ни беше толкова силно.

Когато се връщам към спомените си, осъзнавам, че дори да бях останала в градчето ни, нещата вероятно пак нямаше да проработят, защото ние двамата бяхме и все още сме прекалено различни по отношение на личните си цели в живота.” – Кортни, 31.

Научих се от рано да разпознавам неподходящите и да ги заобикалям

“Забавно е да опознаеш някой нов човек и да разшириш хоризонтите си покрай него. Но след срещите с много различни мъже научих (и все си напомням да не забравям), че когато дълбоко в себе си осъзнавам, че не излизам с подходящия за мен човек, трябва да ценя своето време.

Няколко срещи може и да не пречат и дори да ти помогнат да разбереш от какво се нуждаеш, но няколко месеца или особено години могат да бъдат загуба на време и да те откъснат от онова, което наистина търсиш.” – Ванеса, 35.

Научих, че не можем да променим другите

“Две години излизах с един красив, успешен, чаровен, обиколил света, образован мъж. Разбира се, освен всичко това той беше и емоционално отдалечен, ненадежден и освен всичко това не беше милият и сърдечен човек, от който се нуждаех.

Мислех, че мога да стана перфектна, ако го обичам достатъчно и, че ако успеех да се превърна в жената на мечтите му, той ще се промени. Но той не се промени. В резултат на всичко това загубих увереност в себе си и се чувствах недостойна.

Макар че хората се променят с течение на времето, обикновено ти не си тази, която може да ги промени. Отне ми доста време да приема, че проблемът не е в мен. Беше нещо, с което той трябваше да се справи сам.” – Линдзи, 28.

Научих се да се грижа за собственото си щастие

“Научих, че за да бъдеш с някого, когото обичаш, трябва просто да прегърнеш щастието, не да го създаваш. Трябва да се научиш да бъдеш щастлива и сама, преди да можеш да бъдеш добра партньорка за друг човек.

Нуждаех се от време, за да разбера себе си – коя съм аз самата, какви очаквания имам към партньора си и какво мога да му предложа в замяна.

Мисля, че бях прекалено незряла по време на последната си сериозна връзка, за да знам отговорите на всички тези въпроси. Радвам се, че вече познавам себе си в по-голяма степен и за щастие това ме отведе до правилния човек.” – Трейси, 37.

Научих, че животът продължава

“Тъкмо се съвземах от изтощителна раздяла, когато се запознах с един мъж (да го наречем Бен) в метрото на Ню Йорк.

Той беше невероятно красив, висок и представителен. Макар че никога не съм си представяла, че ще бъдем заедно завинаги (той беше само за кратко в града и скоро щеше да се върне в своята държава), Бен беше първият човек, към когото изпитвам такова привличане и който ме караше да се чувствам секси, от раздялата ми с бившия насам.

Той ми показа, че мога да преживея краха на предната си връзка и ми помогна да я преодолея. Оттогава си останахме приятели.” – Меган, 25.

 

източник: romantika.bg/

Подобни новини

Вашият коментар