9 тенденции в градината за 2018

9 тенденции в градината за 2018

Времето се стопли и вашата градина отново се съживи, което означава, че ви предстоят блажени летни месеци на открито. Как да декорирате и подредите вашия малък оазис, така че да отговаря на модните правила за тази година? Вижте 9 тендеции в градината за 2018-та.

Кът за хранене и отдих

Всеки, който има по-голяма градина, организира кът за хранене и отдих, така че да хапва на открито и да прекарва там летните следобеди и вечери. Важно правило за 2018-та е тази зона да се намира по-навътре в градината, а не в непосредствена близост до къщата, както повечето хора са свикнали. Причината – да се създаде чувство уединени и откъснатост от външния свят. Модерни са беседките и навесите, отделянето на въпросния кът чрез арка с цветя, добавянето на приглушено осветление.

Не на перфекционизма

Говорили сме ви за уаби саби тенденцията в интериора, която се превърна в хит за 2018-та, затова не е изненадващо, че тя завладява и градината. Асиметрия при подредбата на зоните и цветята, леко пукнати или видимо захабени саксии, използването на повече дървен материал са част от предложенията тук.

Добави описание

Лилави цветове

Имайки предвид, че ултравиолетово е цветът за тази година, беше логично да видим лилавото и сред градинския декор. Лилави саксии и кашпи, текстил за градината в люляково, растения, които цъфтят в лилаво (лавандула, розмарин, кампанула, калибрахое или петуния) са задължителни за това лято.

Бордюрни цветя

Вместо всеки път да се потите и да косите големите тревни площи, тази година тенденциите значително ви улесняват, като ви предлагат да ги замените с повече алеи и пътеки (за предпочитане с насипани камъни) и да ги оградите с бордюрни цветя. Красиво и практично!

Добави описание

Зеленчукова градина

Отглеждането на собствени зеленчуци се е превърнало в хит на запад, като не говорим за големи зеленчукови градини, а по-скоро за мини вариант с експериментална цел. Сред най-предпочитаните са доматите, чушките, билките и подправките. Отделете ги в някакви по-големи, каменни сандъчета или си измайсторете малка оранжерия, за да разраствате асортимента.

Макси цветя

През 2018-та в градината са модерни цветята с големи, кичести цветове. На почит са далията, хортензията и божурът. Освен, че са красиви и ароматни, привличат много пчели и пеперуди.

Добави описание

Нискорастящи растения

Покрийте градината с цветен килим, който да сменя нюансите си през различните месеци. Папрат, анемония, различни треви и листнати мъхове служат идеално за целта.

С мисъл за есента и зимата

Може сега градината ви да изглежда безупречно, но трябва да мислите и за по-студени времена. За да се радвате на красива градина през есента и зимата, специалистите ви съветват да я напълните с повече зелени растения и дръвчета, с хризантеми или с по-студоустойчиви цветя.

Хранилки и поилки за птици

Бъдете гостоприемни към птиците, които се навъртат около дома ви. Сред тенденциите за градината попадат и по-интересните модели на хранилки за птици, които наподобяват умален модел на жилище.

източник: rozali.com/

Подобни новини

Вашият коментар