След разследване на Проватон АДФИ проверява ремонта на пътя Комарево – Храброво. Анатоли и Филчо пак притеснени. Натопяват главния архитект.

След разследване на Проватон АДФИ проверява ремонта на пътя Комарево – Храброво. Анатоли и Филчо пак притеснени. Натопяват главния архитект.

В края на 2017г. и в началото на 2018г. ПРОВАТОН направи разследване за своите читатели на основните ремонти на пътя Храброво – Комарево, които най – накратко оприличихме на смяна на тапети. Основен ремонт след основен ремонт, дупки след основния ремонт и т.н. предизвикаха интереса на провадийци и комаревци, които се обърнаха към нас.

Вижте тук:

Касичка! Филев замисля ремонт след основен ремонт на пътя Храброво – Комарево. Как няма да живее в супер луксозен апартамент във Варна?

и тук:

Филев притеснен: „Да не ме обвинят в пристрастие”. Обвиняват главния архитект. Иска да излезе сух от водата.

След първата статия настана особен вид жужене сред обитателите на Белия дом /Белия дом е нарицателно име на сградата на общинската администрация в Провадия/. Още тогава прогнозирахме, че дълго няма да се чака за обяснения. Сведохме и на знанието на искащите да се запознаят със случая, какви са предполагаемите оправдания за основните ремонти на основните ремонти на пътя в Комарево – те бяха подсказани в публичното пространство:

„Предположения какви ще бъдат оправданията, вече се дадоха в публичното пространство – да се каже на контролните органи, че пътя се „основно ремонтира” на „участъци”.  Отговорността от това, обаче щяла да легне изцяло на главния архитект, са предположенията, защото никъде в поръчките не било обявено, че ще се ремонтира пътя в определен участък от една начална точка, до друга. Все се прави основен ремонт, като се посочва целия път. Но на хартия всичко можело да се докара. Ще видим какво ще бъде обяснението, пък и да му мисли архитекта, който трябва да обяснява /или не/ „поетапното строителство”.  Няма да се чака дълго.”
Наистина прогнозата ни, че дълго няма да се чака, се оказа вярна. С риск, че ще предупредим общинарите за проверката, по – скоро от задължение към нашите читатели ПРОВАТОН публикува писмо от АДФИ от което е видно, че проверка на ремонтите на пътя Храброво – Комарево ще бъде направена.

Нали на хартия всичко можело? Айде Белия дом, дайте старт на ХАРТИИТЕ, но знайте, че документи, освен при вас, има и на други места. Мислете! Мислете! И като измислите дайте отговор на нашия читател Добрев, който писа „След ремонта на пътя, имам странното усещане, че стандартните му габарити са силно намалени”
И на другия ни читател от Комарево, според който тази дупка е в ремонтирания преди това участък.

И дали, пък, не трябва да се ремонтира след ремонта? Направете си основен ремонт след три основни ремонта на пътя Храброво – Комарево! Направете тоя път най – накрая, а пък службите ще повдигнат завесата кой, колко и кога… важното е най – накрая да го направите този път, а не като капчук да „капи” (от)там. Или сте много заети да обръщате внимание на жителите на общината и на техните потребности?
На общината им е дадена и сериозна преднина, основните ремонти от преди 2016г. няма да ги проверяват от АДФИ, няма да се проверяват и фактически вложените количества и качеството на ремонта. Предмет на проверката ще бъдат обществените поръчки за основните ремонти на пътя в Комарево от 2016 и 2017г., в това число изпълнението на договорите и документалната обоснованост на извършените по тях разходи.
ПРОВАТОН се надява от общината да приемат нормално проверката, да не ревнат пак, че това е репресия или да го ударят на политика.
Нали уж няма от какво да се притесняват?
Нали ХАРТИИТЕ са в техни ръце?
Нали на хартия всичко се докарвало?

Подобни новини

Вашият коментар