Хитри идеи за домове със скосени тавани

Хитри идеи за домове със скосени тавани

Домовете със скосени тавани обичайно се считат за нефункционални и обикновено се избягват при избор на жилище. Но скосените тавани имат и своите плюсове, стига да знаете как да оползотворите правилно пространството.

Най-важното при скосените тавани е да бъдат добре изолирани прозорците по тях, за да не задържат влага, да не капят и прочие. Ако всичко бъде монтирано както тярбва, няма нищо по-хубаво от тавански наклонени прозорци, които пропускат много светлина и създават усещане за пространство. Ето защо, когато в помещението има наклонени тавани е хубаво на тях да има сложени и прозорци, защото в противен случай ще се чувствате сякаш в бърлога.

Хубавото на наклонените тавани е, че образуват ниши, които са удачно място за голямо легло в спалнята, например. Ако има и прозорец над леглото, ще се събуждате и ще си лягате с приятна гледка и усещането, че сте навън, сякаш сте спали на палатка, в хамак или спален чувал под звездите.

Пространството под наклонените тавани е удачен избор и за офис кът с бюро, както и за място за игра, тъй като децата нямат да имат вашия проблем, а именно да си удрят главата в тава. Така че сложете по дължината на стената под наклонените тавани шкафове за играчки, а точно под прозорците – килим за игра или малка масичка със столчета. Децата ще се чувстват идеално сякаш в малка къщичка, а и ще имат достатъчно светлина за игри, идваща от наклонените прозорци.

Що се отнася до банята, наклонените тавани не са проблем, ако под тях разположите вана, например.

В дневната пък може да поставите дивана под наклонения таван, а в кухнята пък мястото под наклонените тавани е удачен избор за рафтове и пространство за съхранение тип килер.

източник: rozali.com/

Подобни новини

Вашият коментар