Колко струва животът?

Колко струва животът?

А вие колко смятате, че струва животът ви? Може ли да го оцените в пари – лева, евро или долари? Аз имам отговор на този въпрос: Вашият живот е безценен! Няма сума, за която може да продадете живота си. Бог ни изпраща на земята с определена мисия.

За разлика от живота, работата и усилията ви, могат да бъдат оценявани в пари. Първоначално това е стипендията в университета. Това са първите приходи, когато все още имате малко пари, но са достатъчни за преживяване. Ако човек иска да спечели повече, той подобрява работата си. Увеличава разходите за дейността си, което се явява в изразходване на повече енергия, повече мислене и повече дейност. Само чрез активност личността се развива.

Важно е да запазите равновесие в живота си. Разполагате с 24 часа на ден, 8 от които е желателно да се прекарат в сън. Останалите 16 е изцяло ваш избор как ще си ги разпределите.

Ако решите по-голямата част от часовете да посветите само на себе си(масаж, разходки, кафенета или просто неправене на нищо), то тогава сте заели положение на егоцентризъм. А ако почти нямате време за себе си, то толкова по-ниска е самооценката ви.

За да увеличите стойността си е важно да направите две неща: 1. създайте баланс, давайте и получавайте по равно и 2. инвестирайте в себе си и дайте повече на хората, които са готови да ви платят.

Ка́трин Арейби

Подобни новини

Вашият коментар