Нона Йотова: Стават ужасяващи неща – вземат се деца от нормални семейства и се дават на гей двойки

Нона Йотова: Стават ужасяващи неща – вземат се деца от нормални семейства и се дават на гей двойки

За мен приемането на Истанбулската конвенция е нещо като края на цивилизацията, заяви певицата и актриса Нона Йотова, която е и депутатка от БСП.

„Натиск има в световен мащаб. Много се радвам, че в БСП бяха много единни и застанаха зад лидера си Корнелия Нинова да сме срещу приемането на конвенцията”, каза тя пред Нова тв.

„За мен приемането на тази конвенция е нещо като края на цивилизацията. Не мога да кажа, че съм религиозна, но съм дълбоко вярваща и съм убедена, че онзи висш разум, който ни е създал, ни е създал така да бъдем мъже и жени. Все пак животът се ражда от това”, разкри своите възгледи Йотова.

“Вижте какви ужасяващи неща се случват по света – вземат се деца от нормални семейства, дават се на гей двойки, получава се тотално объркване. Точно за децата трябва да мислим, те възприемат света по библеиски начин – мама, татко и аз, говорила съм с психолози. Как ще обясниш това на едно дете?”, продължи певицата политик да чертае възможен апокалипсис.

На въпрос защо въпросът се повдига отново от ПЕС, тя каза: “Не знам дали е Станишев, в цял свят се опитва това да се наложи сериозно, това е въпрос за оцеляване на цивилизацията”.

От БСП били внесли предложение случаите на домашно насилие да се гледат не от частен, а от общ характер и то било прието в Народното събрание.

Нона Йотова коментира и фолкпевицата Антонина и чалга творбата ѝ по стихове на Вапцаров.

„Това беше умишлена провокация. Това е една не много известна певица, която иска да предизвика интерес чрез скандал. Когато изслушах песента се почувствах така, сякаш са наранили мой близък човек. Стана ми толкова обидно и дори се разплаках”, заяви Йотова.

Йотова за първи път прочете публично писмото, което е адресирано до министъра на културата и е написано заедно с племенницата на Никола Вапцаров – Мая Вапцарова.

“От 24 май до днес очаквахме намесата по отношение на клипа и чалгата, създадени по едно от най-красивите стихотворения на Никола Вапцаров „Прощално”. Някои медии смело си позволиха с тази вулгарност да поздравят България на най-светлия празник, който ни остана. Изправени сме пред една огромна културна катастрофа, която заплашва с унищожение българската идентичност. Не усещате ли миризмата на войната, в която няма партии – няма сини, зелени, червени? Днес войната се води от мутро-цивилизацията, която смело навлиза и се идентифицира със световната и човешка ценността система. Не усетихте ли, че тази долнопробна чалга е първият терористичен акт срещу българската култура, но не и последният? Нима една промяна на обществения ред би могла да унищожи човешкия дух, който е в основата на световния прогрес, на развитието на изкуствения интелект? Единствено изкуството, ако оцелее, може да открие път или по-скоро да стигне до идеята за спасение”, пише в писмото.

По думите ѝ Министерството на културата може по съдебен ред да поиска премахването от интернет платформите на песента на Антонина.

източник: clubz.bg/

Подобни новини

Вашият коментар