Кога се появява чувството “у дома”

Кога се появява чувството “у дома”

Всеки трябва да има своя собствена къща. Това е особено важно за една жена. Къщата за жената е нейното пространство, там са нейните сили. В къща, където има жена, енергията е различна от тази в “ергенската” къща. И нямам предвид бъркотията, а за способността на една жена да създаде уют и атмосфера на любов. Мъжът строи къща за жената, а жената я превръща в дом, като я изпълва с топлота, грижа, нежност и любов.
Какво става, когато имате къща, имате жена или вие сте жената, но нещо куца – не чувствате “у дома”. Какви може да са причините за това?

Резултат с изображение за lonely man at home

Усещането за дом се появява в детството. След това идва времето, когато искаме да се измъкнем от родителското гнездо. След като се “излетим”, идва ден, в който искаме свой собствен дом.

Има период в университета, гаджета, приятелки, непрекъснато движение от апартамент в апартамент. Тогава усещането за дом се губи. Този, в който живеехте в миналото, този, в който живеете сега, или този, в който мечтаете да живеете в бъдеще?

Домът се появява в момент, когато сме в хармония със себе си, когато мечтаем, искаме да създаваме и градим. Когато не се страхуваме да поемем отговорност. Наличието на къща или нейното отсъствие напълно отразява това, което се случва вътре в нас.

Резултат с изображение за family watching tv
Домът е “основата” на възрастния. За да възвърнете или да придобиете усещането за дом, трябва да пораснете и да поемете отговорност за всичко в живота. “Възрастните деца” нямат собствени домове и нямат усещане за дом. Децата не се стремят да създават нещо свое.

Ка́трин Арейби

Подобни новини

Вашият коментар