7 идеи за модерната спалня

7 идеи за модерната спалня

Как трябва да изглежда модерната спалня? В какви цветове е декорът, кои са акцентите, които я отличават? Вижте 7 идеи за модерната спалня.

Заигравка с цветовете

Повечето хора са свикнали да боядисват спалнята в по-неутрални и земни цветове с идеята да създадат успокояваща атмосфера. През последните години това се превърна в остарял мит и все повече се налага като тенденция комбинацията от по-дръзки нюанси и принтове.

Наситенозелено, тъмнолилаво, тъмносиньо са част от по-драматичните цветове, циклата и маково червено – за най-смелите. Ако се притеснявате, че ще ви дойде в повече, туширайте с акценти в неутрален цвят (сиво, бежово, кремаво). Ако пък обичате пастелни тонове, тогава направете комбинация от три от тях.

Спалня с табла

Ако ви се налага да избирате легло сега, то гледайте да има табла. Може да е от метал или дърво, но най-добре ако е тапицирана. Стои изискано, служи като елемент в декора и придава малко по-зряло и аристократично излъчване на стаята.

Ново нощно шкафче

Всъщност не става дума да отивате до магазина и да купувате ново нощно шкафче, а да импровизирате с наличните вещи у дома. Табуретка вместо шкафче, мини холна масичка или пък дори обикновен стол са сред предлаганите варианти. За по-артистичните – нощно шкафче от стари куфари или кутии, украсени с декупаж.

 

Добави описание

Щипка блясък

Макар декорът в спалнята винаги да е по-скромен в сравнение с този в хола или кухнята, не забравяйте да добавите щипка блясък и тук. Металът, и най-вече бронзовите и медните детайли, са хит в интериора за 2018-та и може да ги включите под формата на рамки или ефектен полилей.

Мини галерия

Споменавайки рамки, не забравяйте да запълните една от стените в спалнята с няколко красиви картини или снимки. Каква ще е темата, зависи от вас. Може да подредите галерията асиметрично или следвайки някаква схема, да показвате любими произведения на изкуството, спомени от пътувания или пък семейни снимки.

Добави описание

Уют с домашен текстил

Домашният текстил винаги е бил на почит в спалнята, но през последните години той се превърна в задължителен и много важен акцент. Кувертюра, деко възглавнички, долълнително меко одеало, килим и плътни завеси са водещи тук.

Романтична атмосфера

Когато говорим езика на дома, спалня и любов са синоними, затова създайте романтична атмосфера. Напоследък модерни станаха висящите лампичките, които ограждат леглото или са закачени на прозореца, балдахинът също се завръща. Свежи цветя във вазата и сет за ароматерапия служат за довършителни щрихи.

източник: rozali.com

Подобни новини

Вашият коментар