Защо Филчо не пуска единния държавен стандарт в болницата на Провадия и КОЙ я управлява?

Защо Филчо не пуска единния държавен стандарт в болницата на Провадия и КОЙ я управлява?

Филчо Филев, кмет на Провадия пак пуска докладна до общинския съвет за болницата. Какво се опитва сега да санира /тълк. речник: санира – заздравява/, все още надяващия се да бъде още един мандат, кмет Ф.Филев?
Ами ПРОВАТОН да предположи още в началото на статията, че навярно към настоящия момент болницата в Провадия си няма легитимен управител !!!…та четейки докладната се създава едно съмнение, че кмета иска от общинския съвет на следващата сесия да назначи официално управителя със стара дата, от дата 20 Април. Да припомним че решение ще се взема на свиканата общинска сесия на 28 Юни. Ето и самата докладна

От нея става ясно нещо още по фрапиращо – кмета разяснява на общинските съветници как Министъра на здравеопазването е изпратил писмо с препоръка за въвеждане на „Стандарта за финансово управление на държавните лечебни заведения – търговски дружества и в общинските лечебни заведения – търговски дружества”. Ноооо, този Стандарт не можел да бъде въведен на територията на „МБАЛ Царица Йоанна – Провадия” ЕООД и не можел да бъде вменен, като задължителен за спазване от управителя на болницата.
И изведнъж понеже, може би сега се е сетил /ние незнаем, той да си каже/, кмета предлага да удължат договора на управителя на болницата с още три години до 20.04.2021г. Простата аритметика сочи, че трите години трябва да текат от 20.Април тази година. Как общинските съветници ще вземат решение на 28 Юни да се сключи договор със задна дата, ще е много интересно.
Другото интересно е от 20 Април до сега КОЙ е управител на болницата. Ако сега действащия управител е там след 20 април със заповед или договор подписан от кмета, за какъв чеп сега кмета иска от общинския съвет да му санират решението? ПРОВАТОН отправя апел към малкото независими от кмета и статуквото общински съветници да поискат отговори на тези въпроси и пълно разяснение на случая.
Ето и невъзможния за „въвеждане” в провадийската болница, пък нека читателите на ПРОВАТОН си направят сами извода има ли нещо сложно и невъзможно за изпълнение в него /отчетност, заприходяване на наличната апаратура, бизнес – програма, антикорупционни процедури, мониторинг, регистри и т.н./:

ПРОВАТОН ще следи развитието на случая.

Подобни новини

1 Comment

  1. Петър
    26.06.2018 at 19:47 Отговори

    Болницата в Провадия отдавна е на автопилот. Крайно време е Обшинарите да вземат конкретно решение за нея. Остава или не. Болницата се нуждае от общинска помощ за да плаща задълженията си които нито са много, нито малко.
    Около 80хил. за лекарства и 35 хил. за ток. Какво ще кажете???

Вашият коментар