Нови придобивки в парка на Девня

Нови придобивки в парка на Девня

Централният парк на Девня се сдоби с алея с паважна настилка и още нови придобивки, които бяха финансирани от „Девня цимент“ АД, след като новият изпълнителен директор на завода Аксел Конрадс и кметът Свилен Шитов постигнаха споразумение за дългосрочно сътрудничество.
Паветата са наредени върху площ от близо 400 кв. метра по протежението на обособената пешеходна ивица между входната арка и сцената, както и около нея. С паваж бе запълнено и пространството между пейките за публиката.
Работници на строително-ремонтната фирма разшириха броя на седящите места пред сцената. Нови пейки бяха поставени и напречно на сега съществуващите, както и по протежението на изградената алея.
За сметка на индустриалния гигант бяха монтирани осветителни тела, а днес предстои да бъдат поставени И камери за видеонаблюдение. Тротоарните плочки пред входната арка бяха подменени.
Ремонтно-обновителните дейности трябва да приключат на 23 юни – ден преди датата на организирания от Община Девня танцов фестивал „Фолклорна палитра“, на който „Девня цимент“ стана официален спонсор. За сметка на завода бе закупена и паркова мебел, тип „макари“.

Подобни новини

Вашият коментар