Димитър Димитров: НИЕ ЗАПОЧВАМЕ!

Димитър Димитров: НИЕ ЗАПОЧВАМЕ!

ПРОВАТОН: Г-н Димитров, ПРОВАТОН вече във Варненска област се превърна в институция. На сайта се получават много предложения за подобрения на битието на гражданите от различни населени места. Получават се идеи, мнения, сигнали…не развивате ли концепция този ресурс от идеи и предложения да бъде осъществен в реален аспект?

Димитър Димитров: Ежедневно получаваме снимки, писма, много хора търсят път до ПРОВАТОН. Отразяваме и хубавите, и критичните, негативни ситуации. Проведохме няколко успешни разследвания, главно на територията на община Провадия. Последно пътя Комарево – Храброво, за който получихме много снимки, разяснения и оплаквания от наши читатели, вече ще се проверява и от АДФИ. За съжаление проверката ще е само документална, но и това е нещо. Не пречи ние да направим разследване за действително вложените материали и отново да ги дадем на институциите.
Накратко, за всяка неправда, за която ни сигнализират се стремим да информираме компетентните органи. Там където в общините се случват положителни неща се стремим да информираме читателите. Може това случващо се, положително нещо да е малко, да не представлява интерес за големите медии, но хората които са успяли да се сборят за него, заслужават да бъде зачетен труда им. Това правим. Действително в сайта ПРОВАТОН, зад това което се вижда като статии, стои голям обем от работа на малък на брой хора. Но това е само информационна дейност.
Сайта може да информира. На местните избори, обаче се отсяват хора, които да имат възможност да променят статуквото, където е необходимо и да подобрят положението. А там където се случват положителни неща, да влеят нови идеи и сили. Вече назря момента този ресурс от идеи и предложения за подобряване на различните населени места, идващи от различни хора да бъде реализиран. Предложенията за подобряване на едно или друго перо във всяко населено място, където има нужда, да се реализират. Единственото логично решение на вашия въпрос е съставянето на местна коалиция „Проватон”, където всеки желаещ може да изложи идеята си, нуждата от изпълнението й и предложението си за реализацията й.
Затова е време да обявя началото на предизборната кампания под бранда ПРОВАТОН, като формата ще е местна коалиция „ПРОВАТОН”, с логото на ПРОВАТОН и запазване на концепцията на консерваторите.

ПРОВАТОН: Преди да сте продължили, споменавате консерваторите, в предните си иинтервюта също имаше коментар от Вас за консервативната идея и Вашата симпатия към тази идея. Какво влагате в понятието консервативно мислене? Да разясните, за да стане ясно на нашите читатели.

Димитър Димитров: Консерватизма залага на семейните ценности, религията и морала и се бори срещу опитите да бъдат заличени тези единтичности. Консерватизма е единствената политическа доктрина, която ни помага да си запазим националните традиции, бит и култура. Писна ни да ни налагат да говорим за капитан Америка или за Батман. Искаме децата ни да учат за Левски и Ботев, и нашите народни будители. Либералите ни налагат да празнуваме Хелуин, но ние си искаме празника на Деня на будителите и се радвам, че има такива хора като кмета на Елин Пелин, който за втора година със заповед забранява този американски празник.

ПРОВАТОН: И как ще се реализира тази идея за местна коалиция под бранда „ПРОВАТОН”?

Димитър Димитров: Още от юли тръгваме по селата да изграждаме организации на ПРОВАТОН. Целта е да имаме кандидати във всяко населено място, всяко село с над 350 жители. В тези села длъжността „кмет” е изборна, което не означава, че в по – малките села няма да имаме председатели на организациите, които на един по – късен етап да поемат длъжността „кмет” на селото. Каня още сега всеки желаещ да се включи в организацията, да се свърже с нас или когато сме в населеното му място – да ни се представи. Ще отсяваме кандидати с консервативно мислене и чисти сърца.
Веднага след Евро изборите ще започнем да представяме нашите кандидати за кметове и общински съветници.

ПРОВАТОН: Мислите ли този проект да бъде разширен извън Провадия, да бъде реализиран и в други общини?

Димитър Димитров: Да, естествено. Идеята не е въобще да бъдем капсулирани в Провадия. Мисля за по – мащабен проект. Това имах предвид като обявих марката, бранда ПРОВАТОН. Тя е за всички общини на Варненска област. Ако има готови хора с консервативно мислене, нека се свържат с нас засега на mestnakoalicia.provaton@gmail.com. А от октомври в офисите ни в Провадия и Варна.
Има една много хубава мисъл “Никой не може да се върне назад и да започне ново начало, но всеки може да започне днес и да направи нов край.” Време е ако искаме по – добро бъдеще, да започнем днес, без да си сипем сол на главите за „какво е било” и да пропускаме възможността за по – добро настояще. Ние започваме!

Подобни новини

Вашият коментар