Валентин Георгиев се бори срещу вятърни мелници и пак отправя заплахи. Докога ще търпят циркаджии в Суворово?

Валентин Георгиев се бори срещу вятърни мелници и пак отправя заплахи. Докога ще търпят циркаджии в Суворово?

Вчера, на 28 – ми юни от 15:00 ч. бе даден ход на наказателно дело от частен характер на нашият репортер Димитър Димитров срещу Валентин Георгиев за отправяни заплахи и клевети.


ПРОВАТОН припомня, че на 9-ти ноември 2017г. Димитър Димитров в качеството си на разследващ журналист на сайта ПРОВАТОН е потърсил Валентин Георгиев в село Чернево за коментар по няколко въпроса свързани със слухове за явяването му за кандидат за кмет на Суворово през местни избори 2019 – та година от партията на Костадин Костадинов. Но при пристигането си в селото е бил посрещнат със заплахи и закани, които завършиха със жалба от страна на Димитров срещу В. Георгиев в ОДП Варна.

Виж линковете:
https://provaton.bg/2017/11/09/валентин-георгиев-ал-капоне-или-алкох/

https://provaton.bg/2017/11/13/от-редакцията-интервю-пред-nova-и-бтв-за-ва/

https://provaton.bg/2017/12/04/валентин-георгиев-човекът-който-разб/

Любопитен факт е, че Валентин Георгиев от месец насам се е свързвал поетапно с един след друг, с почти всички лидери на политически формации във варненска област за помощ и съдействие за повлияване върху решението на Димитров да съди Валентин Георгиев. Стигнало се е до заплахи от рода “кажи му да се откаже, че ще има големи проблеми”. Това само два дни преди заседанието на 28-ми. Димитър Димитров е готов в заседание пред уважаемия Съд да оповести всички имена на политически лидери, които Валентин Георгиев е занимавал с молби за натиск върху него за оттегляне на делото.

Друг много интересен факт е кой е адвокатът на Валентин Георгиев – Юлиян Георгиев. (Нямат родствена връзка). По наша информация това не е случайно.

Юлиян Георгиев е адвокат от много години на двама братя, доказани престъпници, които също като В. Георгиев са отправяли закани и са говорили пълни измислици срещу Димитров както пред органите на полицията така и пред уважаемия Съд.
Така или иначе лесно проверимо е, че нищо не се е получило от тяхните изфабрикувани лъжи спрямо Д. Димитров.

Кой е подал Юлиян Георгиев на Валентин Георгиев и защо последния си е позволил да заплашва Димитров? Защо вчера адв. Юлиян Георгиев настъпателно е поискал от уважаемия Съд справки за миналите дела срещу Димитър Димитров, което по същество няма връзка с настоящото производство.

Точно по същия начин се е държал и адвокат Юлиян Георгиев в предишните си безпочвени обвинения срещу Димитров, представлявайки двамата братя, които не са довели до нищо добро спрямо неговите подзащитни. Едва ли не е осъзнавал тогава и сега, че е защитавал безпочвени и на моменти съзнателно изтъкнати лъжливи твърдения.

Само че явно от слабост (да не кажем неопитност, че все пак е председател на адвокатска колегия Варна), Юлиян Георгиев е пропуснал факта, че нашият репортер Димитров в негово интервю сам разказва за неприятностите му в миналото, които отдава на младостта и признава, че си е взел поука.

Виж линка:
https://provaton.bg/2016/09/30/димитър-димитров-нека-който-е-безгреш/

ПРОВАТОН припомня, че Димитър Димитров обеща, че парите които ще бъдат отсъдени в негова полза, ще бъдат дарени в кампании за нападение над журналисти.

Подобни новини

Вашият коментар