АДФИ хвана Анатоли А. Кивито по стъпките на Филчо. Замесиха МВР и ДАНС. Част 1

АДФИ хвана Анатоли А. Кивито по стъпките на Филчо. Замесиха МВР и ДАНС. Част 1

Всеизвестно е, че Анатоли Атанасов е най – доверения човек на кмета на Провадия Филчо Филев. Затова заместник – кмета, „пропуснал” уникалните гигантски кивита, е нещо като главен Зам. Кмет на Филчо.

ПРОВАТОН многократно е разкривал завесата за своите читатели, но признаваме, че ПРОВАТОН е проспал един много тънък момент в отношенията Филчо – Анатоли, докато не ни „светна” вътрешен човек, в желанието си да „натрие носа” на ПРОВАТОН и да защити „своя герой кмет”.

Не бил виновен само Филчо, така се правело, така правел и „Анатоли” и т.н. и т.н.

Добре, че докато ПРОВАТОН проспива дадени взаимоотношения, държавните служби в лицето на Агенцията за държавна финансова инспекция /АДФИ/ е нащрек, но това което е известно на малко хора, предимно от общината е шокиращо.

Потресаващите факти са, че Главния заместник кмет, докато върви по стъпките на своя идол и работодател Филев сякаш е загубил всякакво чувство за самосъхранение. Ако пък това предположение не е вярно, то тогава защо зам. кмета Атанасов го е направил?

В желанието си да влезе в ролята на Кмет на община Провадия /ако липсва друга подбуда/ е разписал такива документи, че чак забъркал структурите на МВР и ДАНС.

Докато Филчо отнесе близо 45 акта от АДФИ за това, че е превеждал суми на автобусния превозвач за безплатни карти на деца от 0 до 7 години от детските градини и на военноинвалиди, за карти за намаление на пенсионери и ученици и др., при Анатоли нещата се били наслагали още по – сериозно.

Поне на два пъти докато изпълнявал длъжността кмет на община Провадия, по заповеди на Филчо, Анатоли бил разпоредил да бъдат преведени на автобусния превозвач суми. По – малката – над 20 000лв. /разпоредил по отскоро/, другата от около 80 000лв. разпоредил през 2012г. Общо над 100000лв. са минали от държавния бюджет в сметките на частната фирма превозвач, благодарение на разпореждането на Главния зам.кмет Анатоли, вживял се в кмет на общината докато замества Филчо. Дали това не е част от схема на самия Филчо, да прехвърли част от отговорността на Анатоли? – ще търсим отговора на този въпрос!

По – голямата сума от над 80 000лв. била преведена с няколко отделни бележки, най- вероятно се има предвид банкови бордера или банкови вносни бележки. Изпълняващия длъжността кмет Анатоли Атанасов разпоредил над 3 500лв. от тази сума да бъде преведена, за да покрие разходите на автобусната фирма, затова че ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ В МВР И ДАНС са ползвали безплатни пътувания по обществения градски транспорт / при изпълнение на служебните си задължения /.

През 2012г. в последното тримесечие /пък ако ще и през цялата година да е/, служители на МВР и ДАНС са ползвали „уж” градския транспорт в Провадия и затова лично Анатоли Атанасов е наредил да се изплатят над 3 500лв. за да компенсират /заради МВР и ДАНС/ безплатните пътувания.
Ами ако разделим тази сума 3 500лв. на 0,60лв. колкото казват, че е струвало билетчето тогава, ще получим колко пъти полицаи и Дансаджии са се возили по работа в градските рейсове. Оказва се, че около 6 000 пътувания с градския транспорт са направили служителите на МВР и ДАНС в Провадия, от спирка до спирка.

ЦИРК ПРОВАДИЯ, да ти дойде отвътре да кажеш!!!

Има такава държава, има такава община, има такъв натоварен със служители на ДАНС и МВР градски транспорт!?! Очаквайте продължение…

Подобни новини

Вашият коментар