Бисер Денев и Филев в завера за предстоящите местни избори

Бисер Денев и Филев в завера за предстоящите местни избори

По информация на наши брилянтни източници разбрахме, че Бисер Денев и Филчо Филев подготвят голяма схема за гласуване за местните избори през октомври 2019-ра година.

Според тях в схемата като кукли на конци участват познати на обществото ни хора на добре платени длъжности в Община Провадия.

Във вторник стана ясно, че Христо Гичев заедно с Анатоли Атанасов – Кивито, рамо до рамо, под давлението на Бисер Денев и Филев организираха среща и в последствие се основа инициативен комитет за “нещо си” свързано с обходния път. Една много болна тема за провадийци. Само че неосъществима, поне докато не се смени управлението на града с такова което наистина иска и може.

Но не и Бисер Денев и Филев. Те вадят от нафталина темата с пътя и като не успеят щели да разтръбят, че виж ти управляващите не дават. Само че удариха на греда защото града ги разконспирира.

“Мозъците” на заверата залагали на три листи за общински съветници, естествено с кандидати за кметове.

Гражданската листа щяла да се води от Филчо Филев. След като успешно по свой си начин успя да се скара с новото ръководство на БСП Варна, Филев и Денев решили под предлог че няма да му одобрят кандидатурата, да предвари събитията и да обяви че ще излезе на изборите като кандидат за кмет с гражданска листа в която може да “открадне” някой силни имена от листата на БСП от избори 2015-та. Даже с някой вече било говорено за този сценарий. Едни от сигурните били Кръстю Василев, Димитър Тунчев, Стоян Гигов и Силвия Миткова Боева – Радева.

Другата листа Бисер Денев държал да е чисто партийна на БСП с кандидат за кмет Анатоли Атанасов – Кивито. Само че не се знаело дали и него ще го одобрят. Пък и нямал много шансове защото все пак всички под сурдинка си говорели че е слабохарактерен и не става. Не случайно в Бялата сграда тайно всички му казвали “Нервния”. Познайте защо? Дори и без Анатоли начело това трябвало да бъде – слабата листа, която да подкрепя на балотажа. Така хем искали да натрият носовете на областното ръководство на БСП като кажат “виждате ли, не одобрихте Филчо Филев за кандидат за кмет, а той взе че би БСП в Провадия сам”! И така или иначе Филчо държи БСП през Милена Драгнева на втори тур ще “поиска и ще получи” подкрепата им. Все пак БСП няма как да подкрепи враговете си от ГЕРБ.

И идва шедьовъра на Бисер Денев. Тук даже надминава Филев. Трети кандидат. С листа за съветници изплетена от “патриотите” на Провадия. Под формата на местна коалиция. С подкрепата на три – четири партии. Водещата от които щяла да бъде – БНС. На Йордан Михалев. Христо Гичев кандидат за кмет, Михалев втори и т.н.

Щели да изкарат от нафталина стари проекти като обходния път, някой които не могат да бъдат осъществени, но пък заради това щели да сипят обвинения към управляващите, други които пък щели да осъществят, както винаги преди избори – плочки, асфалт, пък може и площада, и даже и да не им отпуснели пари, Филчо щял да изкара от тези дето ги къта.

Ако прави впечатление на провадийци тази година капиталовите разходи от 500 хил. лв. набъбнаха до 2 млн., а догодина може би ще стигнат до 3 млн.

Някой ще се запитат от къде ще са парите за изборите? Естествено, че имало и четвърти играч. Замисляли ли сте се защо Кирил Радев всеки Божи ден си пие кафето на барчето срещу читалището? С часове. Всеки ден.

И така схемата трябвало да запази сегашното статукво, само че вече с нови договорки. Някой нови играчи щели да бъдат допуснати вече до баницата.
Да знаете каквото е казал ПРОВАТОН все излиза вярно!

Подобни новини

Вашият коментар