Сръбският „Блиц“ избухна: Цветан Василев с план за сваляне на правителството в България!

Сръбският „Блиц“ избухна: Цветан Василев с план за сваляне на правителството в България!

В обширен материал от вчера, влиятелният сръбски вестник „Блиц“ анализира престъпната дейност на укриващия се в Белград фараон Цветан Василев, който е издирван за откраднатите от него 2 милиарда евро от фалиралата „Корпоративна търговска банка“.

Според изданието Василев иска да подкопае обвинителния акт срещу себе си в България, като реализира план за сваляне на правителството на Бойко Борисов, през чиито мандат стартира наказателния процес против него в България. Вестникът публикува лобисткия договор по силата на който Василев е наел американската консултантска компания  „Джеферсън Уотърман Интернешънъл“ (JWI), за да се опита чрез процедурата по закона „Магнитски“ да се разправи с враговете си в България.

От публикацията става ясно, че Василев е в добри отношения с бившия сръбски президент Томислав Николич, с чиято помощ вероятно и досега продължава да получава закрила. Независимо от това обаче, сръбската прокуратура разследва Цветан Василев и в Сърбия, а сръбският „Блиц“ твърди, че австрийската прокуратура също е сезирала сръбските си колеги с искане за информация, очевидно разполагайки с данни за престъпната дейност на банкера-беглец.

Припомняме, че последните действия на пионките на Василев в България и активизирането им в създаването на фалшиви новини, свързани с премиера Борисов, подкрепят този извод на сръбския вестник. Колаборацията между Цветан Василев и Иво Прокопиев, по КГБ-ейски образец, отдавна вече е факт, а спонсорираните от олигарха „журналисти“ на повикване  Огнян Стефанов – Агент Академик, Мирослав Иванов, Сашо Диков, Соня Колтуклиева и Любица Кулезич, както и хибридни НПО организации като „БОЕЦ“ и „Ние гражданите“, ще се опитат да нагнетяват напрежение в обществото, за да могат чрез евентуални предсрочни избори двамата подсъдими олигарси да се измъкнат по терлици с откраднатото.

източник: blitz.bg

Подобни новини

5 Comments

 1. Против
  05.07.2018 at 14:18 Отговори

  Какъв план от тоя смешко, да го обличат в оранжево вече

 2. Против
  05.07.2018 at 14:19 Отговори

  Какъв план от тоя смешко, да го обличат в оранжево вече

 3. Мартин
  05.07.2018 at 16:39 Отговори

  Само затвор заслужава този бандит Цветан Василев!!!

 4. Антон
  05.07.2018 at 21:13 Отговори

  Цветан Василев е сериен престъпник и ще направи всичко възможно да не върне милиардите, които задигна.

 5. Марин
  06.07.2018 at 0:19 Отговори

  Василев отдавна трябваше да е в затвора. Вместо това си живее с крадените пари от КТБ и плаща рушвети на дебело, за закрила в Сърбия.

Вашият коментар