Будна девненка стана герой на филм за добрите примери

Будна девненка стана герой на филм за добрите примери

Петима приятели – студенти от различни вузове, обикалят България, за да разговарят с хората и за да снимат късометражни документални филми за добрите граждански примери. Младежите дори нямат регистрирано НПО, с което да усвояват пари, каквато практика се наложи у нас през последните години. Те са истински ентусиасти и проектът им се подпомага единствено от Частния професионален колеж по екранни изкуства.
Снощи един от тях – Ванин Нейков, попита във фейсбук групата „Форум Девня“ за добри примери в нашия град и веднага бе насочен към петте жени, които по собствена инициатива изчистиха овандалената детска площадка в парк „Албена“. Разказаха му и за Александра Александрова – една грижовна майка и обществено активна девненка, която често бива критикувана от свои съграждани, че си пъхала носа там, където не ѝ било работа.
Още днес, Петък 13-и, младежите посетиха Девня, срещнаха се с кмета Свилен Шитов, който ги запозна със спецификата на общината, и направиха Александра Александрова героиня на своя филм. Той ще бъде готов до началото на септември и ще бъде качен във фейсбук страницата “Околобългарско” и в YouTube, а освен това ще бъде презентиран на различни фестивали за късометражно документално кино.
„Искаме да предадем позитивни послания на обществото, че нещата има как да се случат“, разкриха идеята на своя проект петимата младежи.
източник: devnyanews.blogspot.bg

Подобни новини

Вашият коментар