Дивите плажове на Европа

Дивите плажове на Европа

„Черното е новото бяло, дивото е новият лукс“. Нискотарифните превозвачи позволиха на всеки не само да си мечтае, но и да планира по-труднодостъпни дестинации за лятото. Вижте европейските плажове, които примамват с красотата си, с възможността за уединение или с екзотичен вид, определени от CNTraveller за топ дестинациите на сезона

Морето не възнаграждава онези, които са прекалено тревожни, алчни или нетърпеливи. Трябва да лежиш празен, отворен, без избор, като брега – очаквайки подарък от морето. 
Ан Линдберг, американска писателка, авиатор и съпруга на Чарлз Линдберг, прелетял за първи път Атлантическия океан.

Migjorn, остров Форментера, Испания
Насладата донякъде е в чудесната плажна ивица със ситен пясък и чисти води, но тя се допълва от това, че плажът е почти безлюден, само с шепа разхвърляни тук-там барове и малки ресторантчета. Който обича да стои гол под лъчите на слънцето, ще открие своето място тук.

Macarella, остров Менорка, Испания
Спокойствието на този плаж е точно обратното на онова, което царува по плажовете на съседните острови Ибиса и Майорка. Но да стигнете до този тих пристан не е лесно – може с дълго ходене пеша и спускане по стълба в скалите, или както го правят местните – с наета лодка. Ултрафиният пясък и неземните на цвят води си струват усилието.

Albandeira, Алгарве, Португалия
Алгарве е с натоварен туристически трафик през лятото, но точно този плаж остава извън радара на масовия курортист. Тук няма чадъри, шезлонги и плажни барове, но спокойните кристални води примамват неудържимо любителите на гмуркането и продължителното плуване в дълбоки води.

Durdle Door Beach, Дорсет, Англия
С драматичната си варовикова арка и отвесни скали в съчетание с мек златен пясък плажът е един от най-впечатляващите в Европа и най-романтичното място за уикенд на англичаните. Освен това е и част от световното наследство в списъка на ЮНЕСКО, тъй като принадлежи на т.нар. Юрско крайбрежие, по което са открити много вкаменелости и интересни геоложки образувания.

Остров Ре, Бискайския залив, Франция
Това е място, свободно от реклами или от модерна архитектура. Местните пазят грижливо старомодния бит чрез специални закони. Непосредствеността е господар тук с чара на непретенциозните заведения, тип колиби, в които ще ви поднесат свежи стриди и сутрешния улов на местните рибари.

Black Sand Beach, Вик, Исландия
Вулканичните плажове имат своя вълнуващ сърцата представител. Тук никой не търси палми, под които да се излежава с коктейл в ръка, а пясъкът, вместо ослепително бял, е с цвета на черен хайвер.

Tonnarella, Сицилия, Италия
Когато става дума за девствени плажове, Сицилия няма равна в Европа. Плажът Тонарела, включен в природния резерват Зингаро, е мамещ оазис с бялата пясъчна ивица и кристалните морски води, чийто цвят се определя от варовиковите скали, които обграждат залива. Но е приключение да стигнете до този малък рай. Оставяте автомобила си на паркинга на южния вход на резервата и ходите пеша до мястото, на което може да се окажете единствените посетители за деня.

Пещери за парти
„Ела с мен в пещерата“ на остров Менорка звучи много романтично и секси. Поредицата от пещерни образувания и тераси е облагородена по много интелигентен начин. Дали с музика на живо и танци, или с кротко съзерцание ще изпратите великолепния средиземноморски залез, зависи от вашия избор.

източник: еva.bg

Подобни новини

Вашият коментар