За нови перспективи за развитие на Провадия настоява структурата на ГЕРБ в общината

За нови перспективи за развитие на Провадия настоява структурата на ГЕРБ в общината

Провадия може да има много по-динамично и успешно развитие, каквото й се полага не само като втори по големина град във Варненска област, а и като община с голям потенциал. Тази категорична позиция изразиха членове на ГЕРБ-Провадия пред областния координатор на партията Иван Портних, който е и кмет на Варна. Заедно с народния представител от ГЕРБ Емилия Милкова снощи той се срещна с представители на общинската партийна структура и обсъди с тях актуални теми от националната и местната политика.
„В рамките на следващата година ще се проведат вотът за Европейския парламент, а след това и местните избори, които са шанс за нови перспективи за развитието на Провадия. Реализацията на важни за общината проекти е изключително необходима, за да открие повече възможности за жителите на Провадия, а и за региона като цяло”, коментира Портних. По думите му без добра проектна готовност местната власт в Провадия няма как да осигури обновяването на градската среда, подобряването на условията за живот и инвестиционния климат, който от своя страна е стимул за разкриването на нови работни места и повишаването на доходите.

„При управленските мандати на ГЕРБ държавата никога не е деляла общините на „наши” и „ваши” и Провадия е доказателство за това. Въпреки партийната принадлежност на действащия кмет, общината е получила подкрепа за реализираните през последните години проекти. Радвам се, че днес хората могат да оценят и положителния ефект от санираните чрез националната програма жилищни блокове”, изтъкна Димо Димов, общински съветник и ръководител на ГЕРБ-Провадия. Пред присъстващите на срещата в Художествената галерия в града той бе категоричен, че чувствителната промяна, която хората в Провадия очакват, изисква съществено по-ефективно и прозрачно управление от страна на общинската администрация и много по-активна работа по европроекти.

Варненският депутат Емилия Милкова също поздрави присъстващите и ги покани да посетят Народното събрание. „Съдействаме за организацията на такива посещения, които винаги се радват на голям интерес. Те дават възможност хората лично да се убедят, че освен шумно отразяваните политически спорове, в парламента тече сериозна работа, а сред колегите има много достойни професионалисти”, подчерта Милкова и допълни, че варненските депутати от ГЕРБ поддържат непрекъснат диалог с гражданите, стараят се да бъдат медиатори между тях и държавните институции и да съдействат за решаването на поставените проблеми.

Подобни новини

Вашият коментар