Десетки хиляди социалисти се събират на Бузлуджа с балканска подкрепа и Горан Брегович

Десетки хиляди социалисти се събират на Бузлуджа с балканска подкрепа и Горан Брегович

На 28.07.2018 г. в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В 10.00 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите Дани Милев, Владимир Димов, Елица Камбурова, Николай Манолов.

В 10:30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд.

В 11:30 часа ще бъде дадено начало на националния политически митинг.

От името на домакините, събралите се ще приветства Кристина Сидорова, народен представител от ПГ на левицата от Габрово.

По време на митинга от трибуната към множеството ще се обърнат: председателят на БСП Корнелия Нинова, президентът на ПЕС Сергей Станишев, председателят на МО в БСП Николай Бериевски, народният представител Елена Йончева, председателят на ОбС на БСП-Ямбол Катя Георгиева, председателят на Национален синдикат „Защита” Красимир Митов. По време на митинга ще бъдат връчени  наградите „Георги Кирков” и „Димитър Благоев” от Корнелия Нинова. 

Членове на ИБ на НС на БСП и народни представители  от ПГ на “БСП за България” ще се срещнат с участници в Националния събор от общините и областите.

В 12:45 часа ще започне втората част на художествената програма, с която се слага и край на събитието – концертът на Горан Брегович. 

Преди това, на 27.07.2018г. (петък),в Културен дом „Арсенал“ в гр. Казанлък ще се проведе Балканска младежка кръгла маса.

Тя ще бъде открита от председателя на НС на БСП Корнелия Нинова и председателя на МО в БСП Николай Бериевски. В нея ще вземат участие млади лидери и делегации от Словения, Сърбия, Албания, Румъния и Черна гора.

В 14: 00 часа, в  гр. Габрово, в залата на Художествената галерия ще бъде представена книгата “Ален Мак самотен” от Мерсия Макдермот.

В  16:00 часа в гр. Габрово представители на ИБ на НС на БСП, депутати от ПГ на “БСП за България и членове и симпатизанти на партията ще поднесат цветя и ще отдадат почит пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще поведе колоездачната обиколка от Габрово до историческия връх Шипка. Стартът на мероприятието, под надслов Купа „Бузлуджа 2018”, ще бъде даден в 16:30 часа, а в 18:00 часа председателят на левицата ще награди победителите.

На върха ще бъдат поднесени  венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 140-ата годишнина от Освобождението на България.

източник: еpicenter.bg

Подобни новини

Вашият коментар