Дачич изпълни поръчка на Кремъл за Македония. Путин дава знак, че Сърбия е “автономна република” на Русия

Дачич изпълни поръчка на Кремъл за Македония. Путин дава знак, че Сърбия е “автономна република” на Русия

Владимир Путин направи показно, изпращайки прессекретаря на МИД подп. от СВР Мария Захарова на посещение в Сърбия, за да се срещне с… министъра на външните работи Ивица Дачич. Гавра със сръбската гордост.

alt

Силно изрусената подп. от СВР Мария Захарова, прессекретарка на МИД на Русия, води делегация “колеги офицери” на среща с министъра на външните работи на Сърбия Ивица Дачич, който все пак се е сетил да не седне серщу нея

Това е все едно държавният секретар на САЩ Майк Помпео да прати Хедър Науърт на среща със Сергей Лавров. Путин дава знак, че Сърбия му е нещо като “автономна република” и ще даде хибриден бой (за трета локална война няма ресурс) на американците в Западните Балкани.

alt

“Сърдечният роман” на Мария Захарова и Ивица Дачич не е от вчера…

“Признахте Косово, а сега, когато мечката заигра в задния ви двор, казвате, че не може да има промяна на границите“, подчерта Дачич на съвместна пресконференция с прессекретаря на руското министерство на външните работи Мария Захарова, която е на посещение в Белград.

alt

Ивица Дачич е неудържим кавалер и ценител, но подп. Мария Захарова е професионалистка от кариерата от СВР, не от друга… 

Те разрушиха границата ни и сега си спомнят, че не може да има промяна на границите. Отворихте кутията на Пандора. Как не ви е срам, лицемери? Това важи и за Македония”, отсече Дачич.

alt
Путин и Песков знаят кого да изпратят при Дачич. Сръбските медии го бъзикат – “Ето чия ръка има слабост да целува Ивица…”

Лошо му се пише на президента Александър Вучич и още по-лошо й се пише на премиера Ана Бърнабич, известна с проамериканските си нагласи, ако не разберат знака на Путин.

Не че Путин нещо може да направи освен хибридна акция – три регионални конфликта даже САЩ не водят. Ако вкара Белград във война на три фронта, заблуждавайки го, че ще се намеси, Сърбия ще бъде смазана.

Путин няма ресурс да интервенира на Балканите с военна сила и ще играе само с хибридни атаки като гаврата с прочутата сръбска гордост с Мария Захарова, която занесе речта на Ивица Дачич.

източник: bgsniper.com

 

Подобни новини

Вашият коментар