Филев отговаря на въпроса „Фалира ли община Провадия?“

Филев отговаря на въпроса „Фалира ли община Провадия?“

На 25 юли т.г. кмета на община Провадия Филчо Филев, бе заставен след разкритие на ПРОВАТОН /линк към статията може да намерите в края на публикацията/ да отговори на въпроса, дали предстои заплаха от фалит на Община Провадия.
Докато ПРОВАТОН не изкара наяве истината, града, жителите и най – жалкото – общинския съвет на Провадия бяха държани, един вид, в невидение за определените санкции в размер на около 4 милиона и 800 хиляди лева, които са наложени на Община Провадия заради екопроект.

На 25 юли по време на редовна сесия на общинския съвет, общинския съветник Димо Димов /ГЕРБ/ в последна точка от дневния ред на сесията, определена за питания и въпроси, отприщи вълна от начални прохождания на прозрачност от страна на управляващия общината кмет Филев.

По принцип, но в случая по изключение, прозрачните действия на управлението на всяка една структура трябва да са задължителни. В случая трябваше ПРОВАТОН като местна медия да открехне вратата, за да чуем дължимите обяснения за тези 4 милиона и 800 хиляди лева наложени санкции на Община Провадия.

Питане на общински съветник Димо Димов:
„Вторият ми въпрос е свързан с публикации в медиите, които от дата, може би този месец в средата-15.07.2018г. „Фалира ли община Провадия?“ Беше изнесена някаква притеснителна информация за около пет милиона задължения на общината. Ако може, кметът да коментира, трябва ли да бъдем притеснени съветниците или не. Благодаря.“

Отговора на кмета на Община Провадия Филчо Филев:
„По отношение на вторият Ви въпрос, г-н Димов, искам да Ви кажа, че четейки отчета за изпълнението на бюджета, трябва да сте видели наличностите. Община Провадия не е заплашена от фалит. Мога и подробно да обсъдя тази публикация с Вас за финансовите параметри, но не го считам за удачно в момента. Ако е необходимо, ще Ви отговоря на следващото заседание. Благодаря.“
Както сам може да се убеди нашия читател, отговора е, че общината не е заплашена от фалит и нищо повече. Обсъждането на статията, кмета не считал за удачно в него момент. Защо? Най – вероятно това се дължи на факта, че протокола от сесията може да се прочете от много граждани.
ОБАЧЕ
ПРОВАТОН НАУЧИ, че след това лично кмета е свикал общински съветници и хора от администрацията на общината, за да дава обяснения за наложените санкции от 4 милиона и 800 хиляди лева. Срещата се е състояла в сградата на общината, а протокол от самата среща не е публикуван и най – вероятно са нямали и такова намерение. Само че, информация за случилото се, се дължи на хората и ПРОВАТОН направи собствено проучване в различните партийни групи и забележете, не само партийните групи, а цели групи по интереси /някои ги наричат лобита/, вече вземат отношение по темата. ПРОВАТОН е наясно със случилото се, въпроса е ще иска ли кмета да направи втората си прохождаща стъпка на прозрачност по въпроса.
Вече е подадено искане до него за разяснения, но отговор до този момент не е получен.

Очаквайте в ПРОВАТОН нови разкрития по случая.
Свързани статии:

Фалира ли Община Провадия?

Сигнал – без контрол на търг са продали общинска собственост в с.Староселец

Подобни новини

Вашият коментар