„Дневник“ повтаря опорките срещу Пеевски

„Дневник“ повтаря опорките срещу Пеевски

Сайтът на олигарха Иво Прокопиев „Дневник“ продължава активното мероприятие срещу депутата и наш издател Делян Пеевски по опорната точка за Търговския регистър.

В поредната си публикация по темата за срива в Търговския регистър, към истинската информация за скандала, „Дневник“ безочливо прилепя откровената фалшива новина, че шефката на Агенцията по вписвания Зорница Даскалова била свързана с Пеевски.

Долнопробната лъжа, която няма абсолютно никакви факти, с които да бъде оправдана, беше спусната от флагмана на Фабриката за фалшиви новини „Капитал“ преди няколко дни и вече беше опровергана. Ветрилото от сайтове обслужващи олигархията, обаче не разчита на доказателства , с които да подкрепи твърденията си, а просто на много повторения на една и съща лъжа, за да започне след време да я представя като неоспорима истина.

Точно както повелява гьобелсовия принцип, че една лъжа повторена 100 пъти става истина. Затова и „Дневник“ упорито повтаря опорните точки срещу Пеевски, а в комплект имплантира и безочливия пиар на марионетния политик Христо Иванов, слугуващ на собственика на сайта – Иво Прокопиев.

Разбира се, разкритията на „Труд“, че именно Иванов е заложил бомбата в Търговскяи регистър, отказвайки да осигури резервно хранилище на данните от него, в мандата му като правосъден минситър, няма как да прочетете в „Дневник“.

Вместо това прокопиевия сайт използва скандала, за да пусне поредната флашива новина колко лош е Пеевски и паралелно с това да направи евтин пиар на послушния си марионетен политик. Именно в стенограмите АРГО-гейт, се вижда как собственика на „Дневник“ Иво Прокопиев лично обещава на Христо Иванов да му помага „с целия си наличен ресурс“.

източник: monitor.bg

Подобни новини

Вашият коментар