Раздор в редиците на патриотите

Раздор в редиците на патриотите

Раздор в редиците на патриотите. Лидерът на „Атака“ и шеф на парламентарната група на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров изглежда обслужва мутрите по морето и олигарсите в страната. Това става ясно от неговите изказвания и действия през последния един месец, които са в подкрепа на определени сенчести бизнеси и олигарси. Това се шушука сред редиците на патриотите, научи ФАКТИ от източници, пожелали анонимност.

Оттам припомнят, че Сидеров от няколко дни се застъпва за шумното заведение „Какао бийч“ на Слънчев бряг, което нарушава всички закони. Дори си позволи да махне лепенките на запечатаната дискотека от органите на реда. Това само по себе си е подсъдимо и за целта трябва да се самосезира прокуратурата за самоуправството на един депутат.

По този начин Сидеров обслужва интересите на концесионера на плажа Радослав Бързанов, който е известен с прякора Слънцето. Самият той е поставеното лице на наркобоса от ВИС-2 Христофорос Аманатидис – Таки. В миналото Слънцето беше охранител на Таки и доверен негов човек. В Слънчев бряг се говори, че хора на Слънцето и Таки разпространяват наркотици в заведенията им на плажа.

Другата силна обвързаност на Волен Сидеров е с бизнесмена Кирил Домусчиев. Преди месец той беше обвинен в лобизъм заради внесените от “Атака” в парламента промени в закона за приватизацията. С тях се целеше да бъдат опростени на Домусчиев 58 млн. лв. от държавата заради неизпълнение по приватизационния договор на БМФ. По този начин се целеше да бъде ощетена държавата и народът, а парите да се платят от данъкоплатците.

В началото на юли Арбитражният съд към Българската търговско-промишлена палата (БТПП) е прекратил производството по искането на компанията – собственик на Български морски флот за промяна на приватизационния договор от 2008 г. Компанията “Кей Джи Маритайм Шипинг” на братята Кирил и Георги Домусчиеви искаше да се предоговорят редица клаузи на контракта заради влошени условия на пазара на превозите по вода. По този начин, исканията на “Кей Джи Маритайм Шипинг” за промяна на приватизационния договор с Български морски форт са оставени без уважение и делото приключва окончателно в полза на държавата. Сега ще се наложи на Домусчиеви да платят неустойка от около 58 милиона лева. Но Волен Сидеров и „Атака“ се опитват да опростят огромната сума, която може да отиде за социални помощи и пенсии на най-бедните в България.

Неочаквано обаче неприязънта на Сидеров към Симеонов започва да се прехвърля върху целия кабинет. За първи път лидерът на “Атака” задава въпроса – защо ни е това правителство?

източник: fakti.bg

Подобни новини

Вашият коментар