Борислав Цеков: Джендър идеологията въвежда нов език, отрича половете

Борислав Цеков: Джендър идеологията въвежда нов език, отрича половете

Гениталиите нямали пол, не били мъжки и женски.

Пореден пример – в щата Калифорния джендър-идеологията е превърната в закони и политики. Пропагандира се активно от медии.

Д-р Борислав Цеков, Фейсбук 

Джендър идеологията (ненаучното твърдение, че социалният пол – джендър, е откъснат и независим от биологичния) иска да наложи тоталитарен нов говор. Да подмени базисни понятия на науката и човешката природа, с термини, които са ненаучни, абсурдни и дори унизяващи достойнството на мъжете и жените.

Пореден пример: в щата Калифорния джендър-идеологията е превърната в закони и политики. Пропагандира се активно от медии. Ето най-новото от джендър-фантасмагориите – гениталиите нямали пол, не били мъжки и женски, затова не трябвало да се казва “вагина”, както е прието от медицината и нормалния човешки език, а… “предно отверстие”. Медицината и анатомията трябвало да се отрекат, щото имало хора, които не били съгласни с тях…

Ето цитат към наръчник на популярното в Сан Франциско онлайн издание Healthline.

Резонирайте, дами и господа:

“Тези наръчници по сексуално образование често ненужно обозначават половите органи като “мъжки полови органи” и “женски полови органи” и говорят за “секс с жени” или “секс с мъже”, изключвайки онези хора, които се идентифицират като небинарни.

Много хора не смятат, че органите на тялото имат пол (джендър), а приемат, че само личността има джендър. Затова е неправилна представата, че пенисът е изключително мъжки полов орган, а вулва е изключително женски орган…… За целите на този наръчник ще обозначаваме “вагината” като “предно отверстие”, вместо да използваме само медицинското понятие “вагина”.

Това е джендър-включващ език, който отчита факта, че някои транс хора не се идентифицират с етикетите, които медицинската общност поставя на човешките гениталии.”

 

Източник:Епицентър.бг

Подобни новини

Вашият коментар