Георги Тронков и Стоян Пасев отрязаха лентата на новия плувен басейн във Вълчи дол (ГАЛЕРИЯ)

Георги Тронков и Стоян Пасев отрязаха лентата на новия плувен басейн във Вълчи дол (ГАЛЕРИЯ)

Вчера гражданите на Вълчи дол имаха два повода за празненство – празникът на град Вълчи дол 44-годишнина и откриването на новия плувен басейн със спортни съоръжения.

Благодарение на проект “Красива България” и съфинансирането от Община Вълчи дол, освен шезлонги и чадъри, които ограждат басейна, гражданите на Вълчи дол ще имат възможността да играят волейбол на пясък, на специално изграденото игрище.

Басейнът разполага с 24-часово видео наблюдение.

Сградата със съблекалните на стадион “Петко Сираков”, е напълно обновена, сподели за ПРОВАТОН зам. кмета на Вълчи дол – Мерткан Ибрямов.

Желанието на Община Вълчи дол е комплексът да се превърне в желано място за спорт, срещи и отдих за жителите и гостите на град Вълчи дол.

Специални гости на събитието бяха областният управител на Варна – Стоян Пасев, кметът на Ветрино – д-р Димитър Димитров, кметът на Долни чифлик – Красимира Анастасова и Данаил Йорданов – председател на общински съвет на община Суворово.
ПРОВАТОН също благодари за поканата на това прекрасно събитие!
Басейнът бе ограден от жители на града, които се възхищаваха на направеното от Общината и се насладиха на програмата, която бе подготвена по случай откриването. На входа, облечени в народни носии деца, посрещаха гостите с питка. А джаз музика озвучаваше събитието.
След като басейнът беше осветен, кметът на града – Георги Тронков изнесе благодарствена реч към всички, които са направили проекта възможен. „Обещах на хората, когато гласуваха за мен, че Вълчи дол ще се превърне в една добра туристическа дестинация. Освен този проект, който имаме удоволствието да открием днес, имаме готовност да подадем и проект за модернизация на ски-влека, когато се отворят мерките по съответните програми заяви в обръщението си към жителите и гостите на града кметът на Вълчи дол, след което лентата бе срязана от него и областния управител Стоян Пасев.
Срязването на лената даде старт на празненството. Децата спортен клуб по плувни спортове “Добруджа” от Добрич, бяха гости на събитието и показаха невероятни демонстрации, на които всички се възхитиха. След тях и местните деца от танцов състав “Пламъче”, показаха умения с народни танци.
Общината се беше погрижила и за богата гощавка. Дълга блок маса, претрупана с вкусни ястия и бар с напитки за всеки вкус.

Подобни новини

Вашият коментар