Стив Банън, бивш съветник в Белия дом: Доналд Тръмп е изправен пред “преврат”

Стив Банън, бивш съветник в Белия дом: Доналд Тръмп е изправен пред “преврат”

Причината за оценката е съпротивата в администрацията.

Според бившия съветник на американския президент за последен път държавен глава е бил предизвикван така по време на Гражданската война.

Американският президент Доналд Тръмп е изправен пред “преврат”. Това заяви бившият му съветник Стив Банън в интервю за Ройтерс, предвид анонимната статия във вестник “Ню Йорк таймс”, която описва съпротива в президентската администрация. Това съобщи БНР.

Това, което наблюдавахме миналия ден, беше възможно най-сериозно. Това е пряка атака срещу институциите. Това е преврат, ясно?”, заяви Банън при кратко посещение в Италия.

“Ню Йорк таймс” публикува статия от анонимен високопоставен член на администрацията, който порицава “неморалността” на Тръмп и заявява, че много от сътрудниците му старателно работят “отвътре”, за да осуетят части от плановете му и “най-лошите му наклонности”.

“Има клика сред републиканците, според която Доналд Тръмп не е годен за президент на САЩ. Това е криза”, каза той в Рим.

“Страната е преживявала подобна криза единствено през лятото на 1862 година, когато генерал Маккелън и високопоставени генерали, всички демократи в армията на Съюза, считат, че Линкълн не е компетентен за главнокомандващ”, посочва Банън.

Тръмп заяви в петък, че министерството на правосъдието трябва да открие кой е авторът на статията, допълвайки, че това е въпрос на национална сигурност.

Стив Банън предупреди прогресивните либерали в Демократическата партия като Бърни Сандърс да не изпитват задоволство от сътресенията в Белия дом.

епицентър.бг

Подобни новини

Вашият коментар