Оттеглянето на Александър Манолев изненада ГЕРБ и “Обединени патриоти”

Оттеглянето на Александър Манолев изненада ГЕРБ и “Обединени патриоти”

Александър Манолев отказа да стане министър на транспорта след разговор с премиера Бойко Борисов. Манолев е разговарял както с премиера, така и с вицепремиера Валери Симеонов.

На извънреден брифинг той посочи като причина за оттеглянето си медийни спекулации срещу него. Това е координирана атака срещу мен от определена група със скалъпени твърдения и без никакви доказателства, заяви Манолев Александър Манолев не назова вестник „Капитал”, но часове преди изявлението му, там беше публикувана статия за участието му в два инцидента на пътя. Както и за съдружията, в които е участвал преди да влезе в изпълнителната власт.

Коалиционните партньори останаха изненадани от развоя на събитията, но директно посочиха откъде идва атаката. Волен Сидеров обяви, че „този удар идва от кръга „Капитал”, които навремето сложиха министри”. „Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Симеон Дянков – това бяха министрите на „Капитал”, сега няма министри и много ги е яд”, категоричен беше лидерът на „Атака”.

Социалистите определиха ситуацията като действия в състояние на паника. Георги Свиленски от БСП обяви, че нищо повече не може да ги изненада. „Всичко, което се прави през последните седмици са действия в ситуация на паника, Борисов се чуди как да спаси властта, как да изкара още няколко месеца във властта”, заяви Свиленски.

Самият Александър Манолев не знае дали ще запази поста си на заместник министър на икономиката или ще се оттегли напълно от властта.

епицентър.бг

Подобни новини

Вашият коментар