Пуснаха Фатме от Долни Чифлик, която изтегли 4500 лева от чужди карти

Пуснаха Фатме от Долни Чифлик, която изтегли 4500 лева от чужди карти

Варненски окръжен съд одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Варна и Фатме Ахмед от Долни Чифлик. Тя се призна за виновна, че без съгласието на титулярите, използвала две банкови карти и изтеглила от тях общо 4 510 лв.

Обвинението срещу 42-годишната жена бе, че в периода от 13 октомври до 11 декември м.г. в  Шкорпиловци, в условията на продължавано престъпление, изпразнила двете чужди банкови карти, като изтеглила наличните суми в тях. В първият случай само за денонощие, от 13 до 14 октомври, Фатме присвоила чрез 6 трансакции от Стефани Г. 3 970 лв..

Второто престъпление е извършено два месеца по-късно, когато неправомерно изтеглила на два пъти сумата от 540 лева от картата на Юлияна К. За извършените престъпления Фатме прие да й бъде наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 6 месеца, изпълнението на което се отлага  за 3 години. За постогане на споразумението, неправомерно изтеглените суми били възстановени на пострадалите.

За престъплението, на Фатме е възложена и възпитателна работа в ПУ в Долен чифлик към IV РПУ–Варна. Освен наказанието, тя ще трябва да заплати и направените по делото разноски от 438,01 лв. в полза на държавния бюджет, по сметката на ОД на МВР – Варна. Определението на Окръжен съд – Варна е окончателно и не подлежи на обжалване, поясниха от ВОС.

източник: monitor.bg

Подобни новини

Вашият коментар