Корнелия Нинова: Грешка е ЕП да наложи такава санкция на Унгария

Корнелия Нинова: Грешка е ЕП да наложи такава санкция на Унгария

Това е още една стъпка към разделението на Европа, каза тя.

Не за пръв път със Сергей Станишев сме на различни позиции. Доскоро спорихме за Истанбулскатка конвенция, каза председателят на БСП.

Грешка е Европейският парламент да наложи такава санкция на Унгария. Това заяви пред БТВ председателят на БСП Корнелия Нинова по повод стартиралата процедурата на ЕП за отмемане правото на глас на Будапеща.

„Не за пръв със Сергей (лидера на ПЕС Станишев, б.р.) ще бъдем на различни позиции. Доскоро спорихме за Истанбулската конвенция. Това е още една стъпка към разделението на Европа след излизането на Великобритания“, заяви лидерът на БСП.

Тя призна, че между нея и председателя на партията на европейските социалисти има различия и дори предположи, че след днешните си изявления ще си „изяде“ шамарите, включително и от своите.

Корнелия Нинова заяви, че Европейският парламент наказва Унгария заради собствената им позиция за мигрантите и Истанбулската конвенция.

Тя определи водевила с министерските оставки като битка между различни групи в „Обединени патриоти“ и ГЕРБ за влияние и постове. „Мисля, че проблемът умишлено бе прехвърлен към президента“, коментира тя. И допълни: „Това е пълна какафония и агония на властта“.

Според лидера на БСП смените на министри са безсмислени, ако не се смени моделът на управление на държавата.

епицентър.бг

Подобни новини

Вашият коментар