Любов по време на депресия

Любов по време на депресия

Да поддържаш стабилни отношения, когато си в депресия, е равносилно на непосилно

Всички знаем, че животът невинаги е цветя и дъги, но когато си в постоянна меланхолия и лека апатия за всичко, което те заобикаля, е дискомфорт и за теб и за останалите. На теб ти е неудобно в кожата ти, защото се чувстваш зазидан зад стените на депресията. На другите им е тягостно, защото невинаги успяват да изпитат емпатия към твоето недостатъчно щастие. Пропадането в състояние на депресия не е толкова невиждано като свидна среща в гората с еднорог. Случва се почти на всеки. Ако изпитваш това усещане, а имаш любим до себе си, сигурно не е лесна работа да поддържаш живи и пълноценни отношенията си с него. Въпреки това може да се окаже, че именно те ще са нещото, което ще ни изкара от Заешката дупка. Така че нека не се изолираме.

Няма нужда да инициирате грандиозни дейности, за да поддържате отношенията с любимия. Една любовна покана 3а среща на кафе, размяна на мили sms-и, простичък обяд или пикник са предостатъчни, за да кажеш на другия, че ти си още до него. Ако не показвате с дребни жестове привързаността си, половинката може да реши, че я отблъсквате.

Когато сме в депресия, основната мисъл, която занимава съзнанието ни, е колко сме нещастни. Опитайте се да разкара-те това моментно непоносимо състояние и се фокусирайте в дългосрочните си житейски планове. Запитайте се дали след две години искате да сте сами и дали може да си позволите да се лишите от любовта на човека до вас? Затварянето в себе си не е начин да задържите някого в живота си. Депресията ще отмине, но отношенията с близките ви хора никога няма да са същите.

Със сигурност мъжът до вас е едно от най-близките ви човечета. На него може да кажете всичко. Опитайте се да споделяте това, което ви мъчи. Така ще си помогнете в преодоляването на чувството за изолация, което депресията качествено внедрява у вас и между вас.

Депресията е едно от най-егоистичните и безпомощни заболявания. Ограбва способността да мислиш за чувствата на другите, защото е погълната от усещането ти за тъга и самосъжаление. Опитайте се да си спомните за емоциите на партньора. Как ще се почувства той, ако се разделите с него, защото не сте успели да се издърпате от състоянието на безпомощност? Използвайте всяко късче сила у вас и дайте отпор. С течение на времето тази практика може да ви помогне да запазите любовта и отношенията си живи.

източник: po-krasivi.net

Подобни новини

Вашият коментар