Мъже, бъдете искрени!

Мъже, бъдете искрени!

Историята ми е кратка, но с апел към всички мъже.
Наскоро докато чаках на опашка, за да платя разни задължения, се натъкнах на моя стара, дори мога да кажа детска любов.
Бях на 18 години, когато се запознахме. Отпреди това бяхме в една среда от приятели, но тогава се запознахме лично. Той ме потърси във Facebook и започнахме да си общуваме. Всяка вечер, сладки приказки. Покани ме на среща. Излязохме. Прекарахме си отлично. Не се обади повече. Чудех се къде съм сгрешила и изобщо в мен ли е проблема. Не съм от най-нахаканите и аз не го потърсих. Мина доста време. Страдах, плаках… Не получавах отговори на въпросите си и това ме изяждаше. Защо?
След време отново се видяхме. Обновихме чата. Чисто приятелски. Но аз не спирах да мисля за него, като за нещо повече. Доста дълго продължи нашето “приятелство”. Дори не помня кога беше първата ни целувка. Започнахме да се срещаме тайно. Никой не знаеше за нас. Всеки ден и всяка вечер, тръпнех да видя името му изписано на екрана на телефона. Усетих, че той споделя чувствата ми. Отдадох му се.
Един ден получих обаждане. Звучеше ми напрегнат и ми каза, че трябва да поговорим. Видяхме се. Разказа ми, че има връзка с друга жена, която е проявила желание да създадат семейство. За което аз не бях готова тогава. Пожела ми щастие и аз на него. През цялото време на разговора се чувствах все по-облекчена и по-облекчена. Той ми обясняваше, а аз разбирах. Да, поплаках си след това. Но бях свободна. Защото знаех причината, знаех истината. Не тънех в питанки “Къде сгреших?!?”. Приех истината и оцених честността му. Той не ме нарани, не се подигра с мен. Беше откровен. С това спечели уважението и обичта ми (вече като приятел).
Апелът ми към всички мъже е: Бъдете честни! Жена, която ви се е отдала и тялом, и духом, заслужава истината. Избавете я от болката на въпросителните. Бъдете достойни.
Имам дъщеря, която един ден ще порастне и ще тръгне по своя любовен път. Ще има споделени и несподелени любови. Искам “несподелените” да я утешат с истината. Всяка жена заслужава обяснение.

Подобни новини

Вашият коментар