Георги Тронков, кмет на Община Вълчи дол: СУ „Васил Левски” в града започва учебната 2018/2019 година с 395 ученици, а първокласниците са 31

Георги Тронков, кмет на Община Вълчи дол: СУ „Васил Левски” в града започва учебната 2018/2019 година с 395 ученици, а първокласниците са 31

СУ „Васил Левски” в град Вълчи дол започва учебната 2018/2019 година с 395 ученици, а първокласниците са 31. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Георги Тронков, кмет на Община Вълчи дол. Училището разполага с два учебни корпуса, два физкултурни салона, стол за хранене, актова зала, библиотека, два ресурсни кабинета, логопедичен кабинет, кабинет на психолога, стая за занимания по интереси, учителска стая, стая на директора, медицински кабинет. Преди началото на учебната година са извършени текущи ремонти, като измазване и боядисване на стаи, санитарни помещения и физкултурен салон, допълни кметът.
Неутолимата жажда за знания е принудила жителите на село Курт дере (Вълчи дол) в края на ХІХ век да изпращат децата си да учат в близките села Караагач (Брестак) и Козлуджа (Суворово). Необходимостта от училище ставала все по-голяма и през 1880 година то е открито във Вълчи дол. Помещавало се е в джамията, която се е намирала до днешната чешма на площада в центъра на града. Новата училищна сграда е построена през 1987 година.
Училището е светиня за жителите на града, храм на познанието, в който сегашното поколение учители продължават високоблагородното дело на своите предшественици.
Агенция Фокус

Подобни новини

Вашият коментар