Кирил Добрев: ГЕРБ не искат да се говори за „Визия за България”, защото тя е алтернативата!

Кирил Добрев: ГЕРБ не искат да се говори за „Визия за България”, защото тя е алтернативата!

„ГЕРБ нямат никакъв интерес да се говори за „Визия за България”, защото са наясно, че след като бъде завършен този документ, ще бъде ясна алтернативата на тяхното цялостно управление. Алтернатива, написана от хората, която въвежда нормалност в обществено-политическия живот и е алтернатива на досегашната система на управление, не просто на отделни политики”.

Това каза по време на заседанието на ОблС на БСП във Велико Търново зам.-председателят на левицата Кирил Добрев, съобщиха от пресцентъра на НС на БСП.

„Нашата задача в следващите месеци е да запознаем всички български граждани с идеите и приоритетите на левицата и да покажем, че сме готови да управляваме”, допълни той. Според заместник-председателя на БСП всеки един човек трябва да намери нещо за себе си в този документ и да участва в неговото разработване с предложения. „Визия за България може да бъде и отправна точка, която да даде основата за разработване на местните програми на левицата в отделните общини”, допълни зам.-председателят на БСП.

Кирил Добрев припомни, че финансовият министър на ГЕРБ Владислав Горанов и дори Иван Костов са заговорили за изчерпване на модела на плоския данък и въвеждане на прогресивна данъчна система – нещо, което БСП говори повече от година. Според Добрев за първи път левицата успява да откликне на обществените очаквания. „Като човек, който е минал през всички нива на организационната работа, зная, че не документите печелят избори, но те са важна част от тази битка. Чрез тях обществото се запознава и ориентира – какви са идеите и каква политика ще предложи левицата при едно свое управление. Точно затова започваме да говорим за програма много преди избори, за да дадем време и възможност на хората да участват в нейното изготвяне и след това заедно да се борим за нейното изпълнение”, подчерта Кирил Добрев. Той припомни, че “Визия за България” е продължение на редица стъпки, които БСП предприе в последната година – продължение на програмата на левицата от последните парламентарни избори, последвана от алтернативния бюджет, който беше предложен през октомври миналата година.
Днес и утре продължават срещите на народните представители от ПГ „БСП за България” в област Велико Търново. За два дни ще бъдат посетени всички общини в областта, както и в област Габрово, където ще бъдат представени основните приоритети на левицата.

 

източник: epicenter.bg

Подобни новини

Вашият коментар